Kent Haberleri

Eski Bursa gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hisar İçi, Osmangazi Belediyesi’nin ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ sloganıyla hayata geçirdiği proje ile yeniden ayağa kaldırılıyor. 

Hisar İçi Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi’nde cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Oruçbey Caddesi’ni gezerek incelemeler yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hedefimiz tüm Hisar İçi’nin, tarihi şehir olarak yeniden ayağa kaldırılması. Hisar’da tarih yeniden canlanacak” diye konuştu.

Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar içerisinde gerçekleştirilecek dönüşümün ilk etabının Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi olduğunu dile getiren Dündar konuyla ilgili olarak, “Bu bölgenin tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkartacak çalışmalarımız başladı. Hisar, Osmanlı’nın Bursa’yı fethettiği zaman kurulu bulunan bir yerleşim yeri. Bursa’nın tarihi geçmişini içinde barındıran, eski Bursa olarak bilinen bir bölge. Şehrimizin geçmişini yansıtan tarihi bir bölge olarak çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizler de, bölgenin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için Hisar’ı bir bütün olarak çalışıyoruz. Cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmaları, Hisar’ın tarihi dokusunun ortaya çıkartılarak yarınlara taşınması ve bölgenin turizme kazandırılması adına çok önemsediğimiz bir çalışma. Hedefimiz, tüm Hisar’ın yeniden elden geçirilerek tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması” dedi.