29 / 04 / 2024

Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?

Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?

Ehliyet ve kimlik yenilemede son tarihler ne zaman?  Bu süreçte vatandaşların eski tip kimlik ve ehliyetlerini verilen son tarihe kadar yenilemeleri  gerekmektedir. 2016'da başlayan çipli kimlik çıkartmayanlar için son tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...



2023 senesinin bitmesine az bir zaman kalmışken eski tip kimlik kartları ve sürücü belgelerinin yenilenmesi gündemde. Ehliyet ve kimlik yenileme işlemlerinin yine bu yıl içerisinde  sona ereceği yönündeki iddialar var ve bu da  "Sürücü belgesi ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman, randevu nasıl alınır?" gibi soruları yoğun bir şekilde araştırmasına neden oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile eski tip nüfus cüzdanları ve sürücü belgelerinin yenileme süreci ile ilgili detaylar belirlendi.

KİMLİK KARTI YENİLEME SON GÜNÜ NE ZAMAN?

TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 sene olup, 10 senelik sürenin bitimini izleyen tarih itibariyle başvuru üzerine yenilenmektedir. TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi de kart üzerinde bulunmaktadır. Buna göre,  Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecekti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2016 yılından  önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen zamanı  31 Aralık 2022’ye uzatmıştı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından  yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun aza indirilmesi  amacı ile 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme zamanında  31 Aralık 2022'den itibaren iki yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. Buna göre, ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak.

Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?

EHLİYET YENİLEME TARİHİ UZATILDI!

Yeni ehliyet sistemine göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile  uzatıldığını açıkladı.

KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

TC Kimlik kartını yenileyebilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Alo 199 numaralı Çağrı Merkezinden randevu alınır. Randevu gününüzde eski kimliğiniz ve biyometrik vesikalık fotoğrafınızla birlikte gittiğiniz nüfus müdürlüğünde kimlik yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Hesaplara her ay hemen 1250 lira yatırılıyor: TC kimlik no son hanesi 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 olanlar aman dikkat!

 


 


Geri Dön