Yeni Şirketler

Eski likör fabrikası ihalesinin ikinci etabı başladı

Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası ihalesinin ikinci etabının ilk aşaması yapıldı.

Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinin gelir paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirilen ihalesinin ikinci etabını oluşturan açık artırmanın ilk aşaması yapıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle 1 Temmuz 2008'de  üçüncü kez satışa çıkarılan arazinin bugünkü açık artırmasında Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak inşaat ortak girişimi, ilk sözlü teklifinde önceki teklifini değiştirmeyerek 615 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 50 şirket payı gelir oranı ile 307 milyon 500 bin YTL teklif verirken, ikinci ve üçüncü sözlü teklifte bunları sırasıyla 632 milyon YTL yüzde 50 ve 316 milyon YTL ile 652 milyon YTL yüzde 50 ve 326 milyon YTL'ye çıkardı.

İhalede Biskon Yapı-KLR İnşaat Ortak Girişimi de ilk sözlü teklifte daha önceki ihalede 750 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 27,5 şirket payı gelir oranı ile 206 milyon 250 bin YTL olan şirket payı geliri teklifini artırarak 1 milyar YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 31,5 şirket payı gelir oranı ile 315 milyon YTL şirket payı geliri teklif etti.

Ortak girişim, ikinci ve üçüncü sözlü tekliflerinde ise 1 milyar YTL satış toplam gelirini aynı seviyede tutarken, bunun üzerinden şirket payı gelir oranını ikinci sözlü teklifte yüzde 32,5'e, şirket payı gelir oranını da 325 milyon YTL'ye yükseltti.

Ortak girişim üçüncü sözlü teklifini 1 milyar YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 33 şirket payı gelir oranı ile 330 milyon YTL üzerinden verdi.
Açık artırmanın ikinci oturumunun birinci aşamasına daha sonra ara verildi. Aradan sonra kapalı teklife geçilerek kapalı zarf usulüyle isteklilerin teklifi alınacak.