Genel

Eskidji Bölge Ortaklığı franchise sistemiyle yeni şubeler açıyor!

Eskidji Gayrimenkul Pazarlama, kendine özgü "Eskidji Bölge Ortaklığı" adlı franchise sistemiyle yeni şubeler açıyor. 34 ilde 90 şubeye ulaşan şirket Türkiye genelinde yeni ortaklar arıyor...



Eskidji Gayrimenkul Pazarlama, kendine özgü "Eskidji Bölge Ortaklığı" adlı franchise sistemiyle yeni şubeler açıyor. 34 ilde 90 şubeye ulaşan şirket Türkiye genelinde yeni ortaklar arıyor... 



ESKİDJİ 1997'de kuruldu. 2003'te Eskidji Gayrimenkul Bölge Ortaklığı sistemini kuran şirket bu tarihten sonra hızlı bir büyüme trendi yakaladı. Firma, gayrimenkul pazarında benzeri olmayan ve yatırımcılara çeşitli avantajlar sunan bölge ortaklığı sistemiyle Türkiye genelinde yeni şubeler açmaya devam ediyor. 


SİSTEMİN AVANTAJLARI 


Eskidji Gayrimenkul Bölge Ortakları Departman Başkanı Taylan Çiğvitaşlı, sistemin özelliklerini şöyle sıralıyor: "Bu sistem gelişmiş teknolojik özelliklere sahip. Bu sayede kullanıcılarına yani emlak işletmelerine çok önemli avantajlar sunuyoruz. Örneğin özel ofis yönetim sistemini de içeren etkin pazarlama, kolay yönetim, müşteri odaklı hizmet, online katalog ve raporlamalar bunlardan ilk akla gelenler." 


Eskidji Gayrimenkul, partnerlerine ücretsiz ajans hizmeti, insan kaynakları desteği, ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmetleri de sunuyor. Ayrıca reklam departmanıyla yine ücretsiz ajans hizmeti veriliyor. Şirket, tüm bunların dışında eğitim konularında bölge ortaklarına destek oluyor. Bunun için YTÜ-SEM işbirliğiyle sertifikalı eğitim programlan düzenleniyor. Bu program ile profesyonel gayrimenkul danışmanları yetiştiriliyor. 


Gayrimenkul pazarındaki büyümeye paralel olarak franchise veren marka sayısının arttığına dikkat çeken Eskidji Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Acar ise, "Pazar çok dinamik. Ancak bu pazarda marka sahibi olmayan bazı franchise firmaları sadece ticari hedeflerle birbirinden bağımsız işletmeler ve bağımsız danışmanlarla sektöre zarar veriyorlar. Bu nedenle yatırımcılar kurumsal bir markayı tercih ederken mutlaka iyi bir araştırma yapmalılar" diyor. 


DÖRT SEÇENEK VAR 


Eskidji Gayrimenkul, franchise giriş bedellerini illerin demografik verileri ve gayrimenkul rayiçlerini dikkate alarak belirliyor. Buna göre 12 bin 500, 15 bin, 20 bin ve 25 bin TL+KDV olmak üzere dört farklı franchise giriş bedeli belirlenmiş. Sürekli franchise ödemeleri ise 400, 500, 600 ve 700 TL+KDV. 


Yatırımcılardan birinci yılın ilk dört ayında sürekli franchise ödemesi alınmıyor. Ofisler satışlardan elde ettiği gelirin yüzde 7'sini kiralamalarda ise yüzde 3'ünü franchise olarak ödüyorlar. 

Ancak bu ödenen paylar sürekli franchise ödemelerinden düşülüyor. Yani hem komisyon payı hem de sürekli franchise ödemesi yapılmıyor. Ortalama işletme sermayesi ise 100 bin TL. Eskidji Gayrimenkul yeni açılacak şubeler için İstanbul, Ankara ve Bursa'ya öncelik verecek. Ancak potansiyel olan tüm illerden gelecek talepler değerlendirilecek. İşyeri için görünürlüğü ve ulaşım imkanları yüksek konumda olmalarına dikkat ediliyor. Franchise adaylarında öncelikli olarak aranan dürüstlük ve güven gibi özelliklerin yanı sıra uzun dönemli iş ortaklığı yapılabilecek gibi nitelikler aranıyor. Eskidji nin 34 ilde Eskidji Bölge Ortaklığı sistemiyle açümış 90 şubesi bulunuyor. 


Taylan ÇİĞVİTAŞLI / Eskidji Gayrimenkul Bölge Ortakları Departman Başkanı 


"Emlak, en önemli yatırım aracı" 


Gayrimenkul, Türkiye'de halen önemli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Türkiye'de altın ve gayrimenkul birinci ve ikinci sıradaki yatırım araçları olarak değerlendiriliyor. 


Önümüzdeki süreçte öncelikle orta gelir grubundaki kiracı konumunda olanlardan konut talebi oluşacak. Sosyoekonomik gelişmelere bağlı olarak hane halkları içinde tek başına yaşayanlar, birlikte yaşayanlar, çocuksuz aileler ve tek çocuklu aiİelerden oluşan hane halklarının sayısı hızla artıyor. Bu eğilimin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öngörülüyor. Kentli hane halkı büyüklüğü azalıyor; tek çocuklu hane halkı ile tek çocuklu, çocuksuz çiftlerin payı artıyor. Öğrenci, yaşlı gibi aile olmayıp bir arada yaşayanların da sayısında artış var. 


PARA