Sektörel

Eskidji Gayrimenkul'den Seferihisar'da arsa projeleri!

Doğanın koynunda bir yaşam sürmek isteyenler, Seferihisar Belediyesi'nin mücavir alanı içindeki Bahçeşehir Arsaları'nı tercih ediyor. Bahçeşehir Arsaları, İzmir-Seferihisar Karayolu üzerinde, şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunuyor



Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’da tamamen “Sakin Şehir” konseptiyle geliştirilen “Bahçeşehir Projesi”nde doğaseverler bir araya geliyor. Şehirden büyük kaçış, bir başka deyiş ile doğaya dönüşün hızlandığı günümüzde, doğaseverlerin büyük bir arayış içinde oldukları biliniyor. Biz de Eskidji Gayrimenkul tarafından geliştirilen “Bahçeşehir Arsaları Projesi” üzerine Eskidji Gayrimenkul İzmir Bölge Ortağı Ali Erten’den sizin için bilgi aldık.


Bahçeşehir’in toplam 310 bin 800 metrekarelik alanda 133 adet konut imarlı arsadan oluştuğunu bildiren Erten, 133 konut parselinden 82’sinin sahiplerini bulduğunu söyledi. Erten; yaşam kalitesinden ödün vermeden ve hatta teknolojiyi reddetmeden doğal ortamda yaşamak, ürettiklerini tüketmek, sağlıklı beslenmek, çocukları unutulan komşuluk kültürü ile büyütmek için bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Projeye başlarken bu ve buna benzer özlemlere yanıt vermek istediklerini belirten Erten, bizlere de “iyi ki Bahçeşehir fikri doğmuş” dedirtti.


24 aya kadar bankasız taksit olanağı


Bahçeşehir'de asgari yüzde 25 peşin ödeme alınıyor. 24 aya kadar ise bankasız taksit yapma olanağı var. Bir arsayı tek başına alabileceğiniz ve tek başına evinizi yapabileceğiniz gibi, bir arsayı 2 kişi de alıp ikiz ev yapabiliyorsunuz. Bu durumda arsa maliyeti yarı yarıya ucuzluyor ve bahçe düzenleme, havuz ve bahçe bakım masrafları da yarı yarıya azalmış oluyor.


Arsa fiyatlarında ise arsanın konumu, eğimi, inşaat maliyeti gibi noktalar devreye giriyor. Arsaların metrekaresi, 60 liradan başlıyor.


İşte sizi bekleyen sakin şehir konsepti



-Doğaya, çevreye ve komşulara saygı


-Görüntü ve gürültü kirliliği yarat-mama konusunda özen


-Yenilenebilir enerji kullanımı konusunda öncelik


-Organik sebze ve meyve üretimi konusunda eğitim ve bilinçlenme


-Sağlıklı yaşama, sağlıklı beslenme


-Kendini, aileyi, komşuyu ve yerel değerleri daha fazla önemseme, bu değerleri yüceltme ve koruma.


İki aile buluşması


Türkiye'nin ilk sakin şehri Seferihisar’da tamamen “Sakin Şehir” konseptiyle kurulmakta olan “Bahçeşehir Projesi”nden arsa alanlar ilk kez bir araya geldi. 


Bahçeşehir Arsaları Satış Ofısi’nde gerçekleşen tanışma sonrasında Sığacık Marina’da yenilen öğle yemeğinde “Bahçeşehir Ailesi’nin tek konusu sakin yaşam oldu.


Murat Çeviker: 2 parsel arsamız var. Birini yatırım amaçlı aldık, birinde de oturmayı düşünüyoruz. Şu anda Samsun’da yaşıyoruz. Ben İzmir’i çok seviyorum ve ilerde de buraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Havuzlu, bahçeli, küçük bir ev yapıp sakin bir yaşam sürmek istiyoruz.


Helim Ülker: Ağaçlandırıp güzel bir manzarada, sakin bir yaşam sürmek istiyoruz, özdere’de yazlığımız da var, konum olarak oraya da yakın. Aynı zamanda da iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum.


Hayri Küçükakbulut: Doğayla iç içe yaşamayı çok seviyorum. Eşimle beraber bahçemizde meyve, sebze yetiştirmek istiyoruz.


Abdullah - Sema Gürbüz: Memurum. Yakın zamanda emekli olacağım. Bahçemizde organik ürünler yetiştirmek istiyoruz. Sabah kalkınca toprağa dokunmak, kendi ürünümüzü pişirip yemek, akşam günbatımını izlemek istiyoruz.



Habertürk