Genel

Eskişehir Kayakent Belediye binası icradan satılık!

Eskişehirin Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent Belediyesi, borçları yüzünden SGK ve bir dönem çalışan geçici işçiler tarafından icraya verildi

Eskişehirin Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent belde Belediyesi, borçları yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve bir dönem çalışan geçici işçiler tarafından icraya verildi. Belediyenin hizmet binası dahil 12 menkul ve gayrimenkulü 13 Ocak 2012 tarihinde
 icra kanalıyla satılacak.

Kayakent Belediye Başkan vekili Hüseyin Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1150 nüfuslu beldede 12 personelle hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyeyi, 2009da TEDAŞa olan 500 bin lira elektrik borcuyla devraldıklarını ifade eden Seçkin, şöyle konuştu:

"2009dan bugüne kadar SGKya 170 bin lira sigorta primi borcu, bir dönem belediye bünyesinde çalışan 5 geçici işçiye de 140 bin lira borcumuz var. Yine bizim dönemimizde TEDAŞa 55 bin lira elektrik borcu oldu. Belediyenin kira gelirinden başka hiçbir geliri yok. İller Bankasından gelen parayla belediye personelinin maaşlarının ancak karşılıyoruz. Geçici işçilere ve SGKya olan borçlardan dolayı icralık olduk. TEDAŞ, alacağından dolayı beldeye su sağlayan su pompalarının enerji hattını kesti. Bu yüzden beldemiz 10 gündür susuz.

Belediyenin hizmet binası dahil 12 menkul ve gayrimenkulümüz icra kanalıyla 13 Ocak 2012 tarihinde satılacak. Bunun ilanı gazetelerde yayımlandı. Belediye olarak bu borçları ödeyecek durumumuz yok. Siyasilerden ve yetkililerden bu sorunlara en kısa sürede çözüm bulmalarını bekliyoruz. "

SUSUZLUK ÖĞRENCİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Toplam 195 öğrencisi bulunan Kayakent Abdülhamit Alptekin Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri de 10 gündür akmayan su yüzünden tuvalet ve lavaboları kullanamıyor.

Taşıma suyla tuvaletlere musluklu bidon koyarak öğrencilerin ihtiyaçlarını geçici de olsa gidermeye çalışan okul idaresi, suların içilmemesi için de bidonların üzerine "içilmez" yazıları yazdı. Belde halkı ve öğrenciler, bir an önce su sıkıntısının giderilmesini talep etti.

AA