28 / 04 / 2024

Eskişehir'de icradan 3 milyon 834 bin TL'ye satılık fabrika!

Eskişehir'de icradan 3 milyon 834 bin TL'ye satılık fabrika!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü, Eskişehir İli, Odunpazarı ilçesi, Yassıhöyük Köyü, 125A24D3D pafta, 118 ada, 3 parselde yer alan fabrika vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ESKİşžEHİR 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKULÜN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/1033 TAL

İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile satılarak paraya çevrilmesine karar verilen gayrimenkullerin cinsi, adedi, evsafı, tapu kaydı, kıymeti;

Satışa konu taşınmaz Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi dahilinde yer almakta olup, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müd.'nün;

1- 02.06.2009 tarihli yazılarında ; 23.10.2008 gün ve 5807 Sayılı Kanunun 3.Maddesiyle, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 15.Maddesinin 3.Fıkrasının ' OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde, Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, Bölgenin Kuruluş Protokolü'nde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine yer verilir' şeklinde değiştirildiği, bu maddeye' Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluşun.satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır' fıkrasının eklendiği, yasa ve yönetmelik hükümlerine uyulmak kayıt ve şartı ile taşınmazın kredi alacaklısı Finansbank A.şž.'ne satılmasının mümkün olduğu bildirilmiştir.

2- 22.03.2010 tarih-492 sayılı yazılarında ; 4562 sayılı OSB Kanununun 16.ve 18.Maddeleri gereğince OSB'de taşınmaz iksitap edecek kişi ve kuruluşlarda aranan şartların neler olduğunun,Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin Madde 102-Temel şžartlar da (Ek-3) belirtildiği, bu şartların '

a-Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,

b-Kuruluş Protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,

c-Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB'nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,

d-OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması' olduğu bildirilmiştir.

3- 22.03.2010 tarih-492 sayılı yazılarında ; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin karışık sektörde faaliyet gösteren bir Bölge olduğu, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin Madde 101'de OSB'lerde kurulamayacak tesislerin (Ek:1) belirtildiği,Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde OSB'de kurulamayacak tesisler dışında kalan her sektörde tesisin kurulabileceği,

a-) Karma ve İhtisas OSB'lerde Kurulamayacak Tesislerin; Rafineriler, gazlaştırma ve sıvılaştırma tesisleri (ham petrol rafinerileri, kömür ve bitümli şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler, sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri), çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler, Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler, Radyoaktif atıkların depolanması bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri, Nükleer yakıtların üretilmesi ve zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler, Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri, çevre ve Orman Bakanlığı'nın olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal ve metal olmayan atık ve hurdaların yeniden değerlendirildiği geri dönüşüm tesisleri hariç olmak üzere her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırıİması, kimyasal yolla antılması, nihai ve/veya ara depolaması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler, olduğu,

b-) Karma OSB'lerde Kurulamayacak Tesislerin ; Parlayıcı/patlayıcı maddelerin üretildiği tesisler, Petrokimya kompleksleri, Üretiminde kapalı proses.gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç ; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri, Entegre şeker fabrikaları, Kloralkali tesisleri, gliserin, yağ asitleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asid, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları, Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler, Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler, Selüloz ve Selüloit üretimi yapan tesisler, OSB'nin kanal deşarj standartlarına uygun atıksu arıtma tesisi kuran tesisler hariç olmak üzere; kağıt hamurundan her çeşit kağıt üretimi yapan tesisler, Ham deri işleme, padok ve hayvan kesimi yapılan tesisler, Maya ve tuz üretim tesisleri,Talk, baht, klasit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri olduğu, OSB'nin belirtilen tesislerin dışmda, kurulmasında sakınca gördüğü tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar vereceği bildirilmiştir.

TAPU KAYDI; Odunpazarı Kaymakamlığı, Odunpazarı Tapu Sicil Müdürlüğü'nün 19.04.2010 tarih, B091TKG4266701-300-1/182 sayılı tapu kayıt örneğine göre Eskişehir İli, Odunpazarı ilçesi, Yassıhüyük Köyü, 125A24D3D pafta, 118 ada, 3 parsel no'lu taşınmaz.

İMAR DURUMU : Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi İmar formülünde, Taks:0.50 metre, h=serbest, ön bahçe mesafesi 22,00 metre, komşu mesafe 12,00 metre, arka bahçe mesafesi 20 metre, kat adedi, su basman kotu, bina yüksekliği, bina derinliği, fabrika üretim teknolojisine göre düzenleneceği belirtilmektedir.

HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz tapuda Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Yassıhüyük köyü, 118 ada, 3 parselde kayıtlı parsel alanı 25.000 m2 dir. Parsel üzerinde mobilya üretimi yapılmaktadır. Üretim binası prefabrik olup, taban kaplaması beton şap çatı makası prefabrik kiriş üzeri tecritti alüminyum panel kaplamadır. Yapının dış cephesi metal giydirme kaplıdır. Üretim kısmı inşaat alanı 4500.00 m2 iki katlı idari kısım inşaat alanı ise 1018 m2 dir. Toplam inşaat alanı 5518,00 m2 dir. Fabrikada üretim yapılmaktadır. Fabrikanın çevre düzenlemesi yapılıdır. Fabrikanın bulunduğu parsel, Eskişehir Sanayi odası Organize Sanayı Bölgesi İmar formülünde, Taks:0.50 metre, h=serbest, ön bahçe mesafesi 22,00 metre, komşu mesafe 12,00 metre, arka bahçe mesafesi 20 metre, kat adedi, SU basman kulu, bina yüksekliği, bina derinliği, fabrika üretim teknolojisine göre düzenleneceği belirtilmektedir. Arsa değeri: 25.000,00 m2X35,00TL/m2 =875.000,00 TL, Yapı maliyeti: 5518,00 X500,00 =2.759,000,00 TL, Alt yapı çevre düzenlemesi: 200.000,00 TL olmak üzere toplam 3.834.000,00 TL dır. KIYMETİ: Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Yassıhüyük Köyü, 125A24D3D pafta, 118 ada, 3 parsel no'lu taşınmaza 3.834.000,00.-TL (Üçmilyonsekizyüzotuzdört- i binTL) kıymet takdir edilmiştir.
SATIşž şžARTLARI:

1-)Taşınmazın 1. açık arttırması 15/04/2011 tarihinde saat, 11,20 ile 11,30 arasında Eskişehir Adliyesi Mezat salonunda yapılacaktır. Bu arttırmada takdir edi ¬len kıymetin % 60'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, gayrimenkulun 2. açık arttırması 25/04 /2011 tarihinde aynı saatler arasında Eskişehir Adliyesi Mezat salonunda yapılacaktır. Bu arttırmada da takdir edilen kıymetin %40' ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur.

2-) %18 Katma Değer Vergisi, ihale Damga Pulu, alıcı adına tahakkuk edecek Tapu Harcı, Tahliye ve Teslim Masrafları satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borçları satış bedelinden ödenir.

3-) Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin %20' si nispetinde Türk Lirası nakit ya da bu miktar kadar milli bir bankanın (dosya numarası yazılarak) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. 4-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacak- j lardır.

5-) Gayrimenkul kendisine ihale olunan satış bedelini hemen ya da verilen süre içinde ödemezse İ.İ.K.133. maddesi gereğince ihale feshedilir ve kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen 7 gün müddetle İ.İ.K.' nun 129.maddesindeki şartlarla açık arttırmaya çıkarılır. İki ihale arasındaki farktan yasal faizden alıcı ve kefilleri sorumlu tutulacak, hiçbir hükme gerek kalmadan kendilerin-den tahsil edilecektir.

6-) şžartname, işbu satış ilanının tanzim tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7-) Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1033 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc.if.K. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön