29 / 04 / 2024

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 



Eskişehir Seyitgazi Miili Emlak ve Edirne İpsala Milli Emlak tarafından, bir adet 3 katlı karkas bina ile iki adet Hazine arsası satışa sunuluyor. Milli Emlak, her iki gayrimenkul satışı ile ilgili tüm detayları açıkladı ve ilan metinlerini yayımladı.  

Eskişehir Seyitgazi'de yer alan 3 katlı karkas bina için 18 Nisan 2024 tarihinde saat 13:15'te satış ihalesi gerçekleştirilecek. Söz konusu binanın yüzölçümü 2 bin 29 metrekare olarak belirtildi. 

Üzerindeki 4 dairenin işgalli olduğu belirtilen bina için 1 milyon 680 bin TL geçici teminat bedeli, 8 milyon 400 bin TL de muhammen bedel belirlendi. 

Eskişehir deki 3 katlı bina ile Edirne de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Edirne İpsala Milli Emlak da iki adet Hazine arsası için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 25 Nisan'da saat 14:30'da yapılacak. 

Edirne İptala'daki arsaların büyüklükleri 727.96 ve 732.70 metrekare olarak belirlendi. Arsaların fiyatları da 2 milyon 500 bin TL şeklinde açıklandı. 

Eskişehir deki 3 katlı bina ile Edirne de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

İlan metinleri: 

SEYİTGAZİ MİLLİ EMLAK SERVİS ŞEFLİĞİNDEN

1***********DOĞANÇAYIRÜç Katlı Karkas Bina 1419816Taşkın Alan sınır içinde yola ve Konut alanına isabet etmektedir.TamTaşınmaz üzerindeki 4 daire işgallidir.2.029,038.400.000,00 TL1.680.000,00 TL18.04.202413:15
                
            Yukarıda niteliği, tahmini bedeli ve geçici teminatı belirtilen 16 adet taşınmaz malın satış ihalesi ve 3 adet taşınmaz malın kiralama ihalesi  2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile karşısında belirtilen tarih ve saatte Yunus Mah. Afyon Cad. Hükümet Konağı No:8 Kat:2 Seyitgazi/ESKİŞEHİR (Ayrıntı irtibat Telefonu: 0222 671 31 97) adresindeki Seyitgazi Hükümet Konağında teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.
           1- İhaleye iştirak edeceklerin T.C. Kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdanı suretini, kanuni ikametgah belgesini, Geçici teminat bedelinin Seyitgazi Malmüdürlüğü Muhasebe Servisine yatırıldığına dair makbuzun, (Teminat verilmesi halinde 2886 Sayılı Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir.) Teminat mektubunun, (geçici, süresiz, limit içi olması ve teyit yazısının bulunması gerekir)  Özel Hukuk Tüzel kişilerin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş (Mülga ibare:RG-1/8/2021-31555) vekâletnameyi vermeleri ile Vergi Kimlik numarasını gösterir belgeyi, başka bir kişi adına ihaleye iştirak edeceklerin noterlikçe onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına vermeleri zorunludur.
            2- İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla, İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler kabul edilmez.
            3- İhale ile ilgili dosya ve şartname mesai saatleri dahilinde Seyitgazi Milli Emlak Servis Şefliğinde ücretsiz görülebilir.   
            4- 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince talep edilmesi halinde Hazine'ye ait taşınmaz malın satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL geçtiği takdirde, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak, satış bedelinin en az 1/4’ü peşin kalanı 3'er aylık dönemler halinde eşit taksitlerle en fazla 8 taksitle ödenebilecektir. Hazineye ait taşınmaz malların satışı KDV'ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf olup, 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır.
          5 -Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni (Tarım ve Hayvancılık amaçlı sınırli ayni hak tesisi ve kullanma izni hariç)  verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından;                
  5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
            6- İhalesi yapılacak yerlerden  taşınmazların işgalli çıkması durumunda çıkacak her türlü ihtilaflar alıcısına aittir.
            7- Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
           8-Bu ihaleye ilişkin bilgiler http://www.eskisehir.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.ttr internet adresinden öğrenilebilir.
           

                                                                                                                                                                                                                                                            SEYİTGAZİ MİLLİ EMLAK SERVİS ŞEFLİĞİ       

 

---------------------

İPSALA KAYMAKAMLIĞI Milli Emlak Şefliğinden

TAŞINMAZ MAL SATIŞ İHALESİ

SIRA NO

TAŞINMAZ NO

KÖYÜ

MEVKİİ

VERİM GÜCÜ

ADA

PARSEL

YÜZÖLÇÜMÜ (M2)

VASFI

İMAR DURUMU

HİSSE ORANI

İHALE BEDELİ              (TL)

GEÇİCİ TEMİNAT       (TL)

İHALE

GÜNÜ

SAATİ

1

***********

Bayrambey Mah

Yılanlık

 

260

37

727.96

Arsa

İmarlı

Tam

2,500,000.00

250,000.00

25.04.2024

14:30

2

***********

Bayrambey Mah

Yılanlık

 

260

36

732.70

Arsa

İmarlı

Tam

2,500,000.00

250,000.00

25.04.2024

14:00

Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz ve taşınır malların satış ihalesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşısında yazılı tarih ve saatte,  hizasında belirtilen tahmini bedel üzerinden İpsala Milli Emlak Şefliğinde teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.
1- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar :
a- Geçici Teminat (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen, işin özelliği belirtilen teyit yazısı ile birlikte teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri) Geçici Teminatların İpsala Ziraat Bankasında bulunan İpsala Malmüdürlüğünün IBAN: TR 77 0001 0004 1800 0010 0053 61 nolu hesabına yatırılacaktır.
b- Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, (Tasdikli Yerleşim Yeri Belgesi) (Aslı Komisyona Verilecektir)
c- Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını içeren nüfus cüzdan suretini veya nüfus cüzdanı örneğini vermeleri, (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.) tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri ,  özel hukuk tüzel kişilerin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye  katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imzalı sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (a ve c)    bentlerinde  belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklife bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir. (Asılları Komisyona İbraz Edilecektir)
2- İhaleye ait şartname ve ekleri mesai saatleri içersinde İpsala Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir. İhaleye girenler, satışa çıkarılan taşınırlar ile taşınmazları ilanda belirtilen yerlerde hali hazır durumu ile görmüş ve ona göre fiyat teklif etmiş sayılacaklardır. Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde % 20 indirim uygulanır.   
3-  Taşınmazlar ile Taşınırlar üzerinden ödenecek vergi, resim ve harçlar alıcıya aittir.
4- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Türkiye genelinde ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinde öğrenilebilr. İrtibat Telefonu : 0.284.616.25.10   

Dul ve yetim maaşı alanlara yeni zam var mı? Şimdi son dakika maaşlarınıza bakın! Zamlı ödemeler kaç TL? 

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!

Elindeki evini ve arsasını satacaklar dikkat: 5 yıl detayına dikkat! 3 milyon TL cezası var! 


Geri Dön