Ekonomi

Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Esnaf ve zanaatkârlara destek olması için çıkarılan 'Esnaf Destek Kredi Paketi'nin başvuru şartları ve bu paketten hangi esnafın yararlanabileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?Esnaf ve zanaatkarlara destek olması için amacıyla 'Esnaf Destek Kredi Paketi'nin başvuru şartları ve bu paketten hangi esnafın yararlanabileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar ile esnaf kredi başvurusunun ayrıntıları belli oldu.

Esnaf ve zanaatkarlara destek olması için amacıyla 'Esnaf Destek Kredi Paketi'nin başvuru şartları ve bu paketten hangi esnafın yararlanabileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Peki, Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? Esnaf kredisi başvurusu hangi bankadan yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7.5 faiz oranlı kredinin başvuru şartları ve ayrıntılar belli oldu. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından esnaf kredisi başvuru şartları ve başvuruların nasıl yapılacağına yönelik sorgulamalar sürmeye devam ediyor.

ESNAF KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?

Esnaf kefalet kredisine başvurmak isteyenler için başvuru şartları belli oldu.

  1. En az üç ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak
  2. Kredi çekmek istenilen kooperatife şahsen başvuru yapmak
  3. Krediye başvuracak kişinin TESKOMB'a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak.
  4. Esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemek için yeterli olması.
  5. Tapu veya araç teminatı göstermek.
  6. Şartları uygunluk gösteren esnaflar bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak.

KREDİ DESTEK PAKETİNDE NELER VAR 2022?

İşyeri edinme veya işyeri yenileme kredisi

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler esnaflar, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

Sıfır taşıt kredisi

Sıfır taşıt almak isteyen esnaflara da yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında çalışa esnafna, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.

Usta girişimci kredisi

Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

KOSGEB mezun kredisi

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek.

Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.

ESNAF KREDİSİ HANGİ BANKADAN ALINACAK?

Tüm krediler Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faizle alınacak. Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak.

5000 mAh pil kapasiteli Oppo A55 indirimli fiyatıyla satışta! İşte 23 Ekim 2022 fiyat listesi…

Samsung Galaxy A13 indirimli fiyata satışta! İşte 23 Ekim 2022 fiyat listesi...

Marketler bir bir indirime gitti! Fiyatlar dip yaptı! Ayçiçek yağı 40 TL oldu! 22 Ekim 2022 fiyat listesi…