Genel

Espresso devi Testa Rossa Taksim'e mağaza açtı

Espresso kahvenin dünyaca ünlü İtalyan markası Testa Rossa, Taksim'de açtığı ilk mağazasıyla Türkiye pazarına girdi.

Testa Rossa Türkiye Müdürü Ali Barut, nisan ayında ikinci şubeyi Antalya'da açtıktan sonra, Anadolu'ya yayılacaklarını, Türkiye'de franchise sistemiyle 5 yılda 20 mağaza açacaklarını belirtti. Barut, nisan ayı itibariyle evlere ve işyerlerine de espresso kahve servisi yapmaya başlayacaklarını söyledi.
İlk şubenin 120 bin dolara mal olduğunu kaydeden Barut, "Testa Rossa dünyada en iyi espresso kahvecisi olarak biliniyor. Çalışanlarını kendi kurduğu Espresso Kahve Akademisi'nde eğitiyor. Mönümüzde Türk kahvesini aratmayacak lezzetler bulunuyor. Türkiye'de '10 dakikada İtalya'yı yaşatıyoruz' sloganıyla tanıtım yapacağız. Amacımız espressoyu Türkler'e sevdirmek" dedi.

Gençler hedef seçildi
Franchise almak isteyen girişimcilerin kahveciliği seven bir kişiliğe sahip olması gerektiğini ve işin başında duracak olmasını ön koşul olarak belirlediklerini ifade eden Barut, Testa Rossa mağazalarının 20-40, 40-80, 80 ve üstü metrekarelerde 3 faklı büyüklükte olduğunu kaydetti. Mağaza büyüklüğüne göre 3 ile 18 bin euro arasında giriş bedeli alacaklarını anlatan Barut, cirodan da yüzde 6 franchise bedeli talep ettiklerini söyledi. Hedef müşteri kitlesi olarak gençleri seçtiklerini dile getiren Barut, global krizin etkileri ile başta gıda hammaddesi olmak üzere birçok kalemin maliyetinin düştüğünü ve güçlü marka avantajı ile krizi avantaja çevirmek istediklerini vurguladı.
Barut, nisan ayı itibariyle evlere espresso kahve servisi yapacaklarını da anlattı. Şubelerinin civarındaki işyerleri ve evlerin, kapılarına kadar gelecek taze kahveyi tercih edeceklerine inanan Barut, evlere kahve servisinin önümüzdeki yıllarda ciddi bir paya sahip olmasını beklediklerini ifade etti.
İlk mağazasını 1904 yılında açan Testa Rossa'da kahvecilik mesleği bir aile geleneği. Dünyada 55 mağazası bulunan Testa Rossa markasının sahibi Wedl Hoffman'ın İtalya'daki kahve fabrikasından 44 ülkeye ihracat yapılıyor.

Referans