Konut

Eston geleceğin yıldızlarını yetiştiriyor

Eston Deniz ve Eston Şehir projeleri doğaya, denize ve hayata yakınlığıyla kaliteli yaşam yatırımı niteliğinde

Futurist ve M-Gen Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu Ufuk Tarhan'a göre "Geleceği buluşlarıyla aydınlatacak yıldızlar, yaratıcılığı kışkırtan ortamlarda büyüyen, yaşayan nesillerden çıkacak"

Kent yaşamının yarattığı karmaşa, baskı, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıklarını tehdit ediyor. Çağdaş yaşamın gerekliliği olarak kentin temposuna ayak uydurulurken yaşam kalitesini korumak için yaşam alanlarının, konutların sunduğu imkanlar da önem kazanıyor. Geleceğe, aileye yatırım fikriyle projeler üreten Eston, gerçek yatırımın gelecek yaşamlara yapılmasını hedefliyor. Eston'un sunduğu Eston Deniz ve Eston Şehir projelerini değerlendiren Futurist Ufuk Tarhan, doğaya, denize ve hayata yakın bu projeler kaliteli yaşam yatırımı niteliğinde olarak örnek gösteriyor.

Futurist ve M-Gen Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu Ufuk Tarhan'a göre, 2000'li yıllar; sadece yeni bir yüzyılın değil, yeni bir çağın da başlangıcı oldu. Tarım, sanayi, bilgi çağı derken; insanlık şimdi yepyeni bir çağa, `'sibernasyon''a geçti. Kurumsallaşıyor-küreselleşiyoruz diye robot gibi yaşamaya, çalışmaya başlayan insanlar; yerlerini robotik sistemlere bırakmaya hazırlanıyorlar. İş aramaya değil, iş kurmaya yönleniyorlar. Kas, bilek gücü gerektiren, onları ofis kölesi, bilgisayar bağımlısı haline getiren ve evlerinden, çocuklarından uzaklaştıran iş-yaşam formlarını terk etmek istiyorlar. Başarı-mutluluk tarifleri, beklentileri hızla değişiyor. Teknoloji, her yerden iş yapabilmeyi, yeni yaşamsal modelleri olanaklı kılıyor. Artık herkes `'insan gibi'' yaşamak, sevdikleriyle, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmek, eziyete, ekstra maliyetlere katlanmadan eğlenmek, havuza-denize girmek, çocuklarını sağlıklı ortamlarda yetiştirmek istiyor.

Son yıllarda artan konut sayıları ve farklı seçenekler arasında Eston Deniz ve Eston Şehir projeleri de sunduğu imkanlarla geleceğe yönelik farklılıklar gösteriyor. Bugün için kaostan uzak ve insanca bir yaşam vaad eden projeler, gelecek için ise tüm yaşamsal ihtiyaçları kendi içinde sunabilecek doğal ortamlar olarak planlanıyor.

Futurist Ufuk Tarhan, Eston projeleriyle ilgili olarak geleceğe yönelik bir değerlendirme yaptı. Tarhan "Kimse ne kendisi ne çocuğu; ömrünü trafikte, hava kirliliğinde, anlamsız kalabalıklar, binalar içinde, stresle başa çıkmaya çalışarak tüketsin istemiyor. Hem yaşayabilecekleri hem de işlerini yapabilecekleri; huzur, doğa, komşuluk, aidiyet, özgürlük bulabilecekleri yerler arıyorlar. Önümüzdeki 5-10 yılda bireyler bunları sağlayan projeleri tercih edecek, özlerine, doğaya, denize, hayata dönecekler. Eston Şehir ve Eston Deniz projeleri de bu ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap veren projelerden. Kutluyorum." dedi.

Eston'un Projeleri

Eston Şehir, geniş bahçeli evleri ve en fazla 4 katlı apartmanlarda daire seçenekleri, güvenliği, düzenli yapılaşması, spor ve sosyal olanaklarıyla çağdaş bir yaşam alanı; Bahçeşehir'de hem sosyal ve ticari hayata yakın, hem de doğa içinde bir ortam sunuyor.

Eston Deniz ise Yakuplu'da 1,5 milyon metrekarelik alanda tamamı bahçeli villalar ve en yükseği 6 katlı apartmanlarda daireler olmak üzere toplam 5.350 konuttan oluşuyor. 1,5 kilometrelik sahil şeridi ile 500'ün üzerinde yat kapasiteli bir marinası da bulunan Eston Deniz projesinde sosyal tesisler, yüzme havuzları ile deniz kenarında ayrıcalıklı bir yaşam sunuluyor.
Sabah