29 / 04 / 2024

Eston Yapı üç projede yeni etaplarla büyüyecek!

Eston Yapı üç projede yeni etaplarla büyüyecek!

46 yıllık deneyime sahip Eston Yapı, Eston Deniz ve Eston Şehir projelerinde yeni etaplarla büyümeye devam ederken, diğer yandan da Yakuplu'da Eston Martı projesine başlamaya hazırlanıyor



Eston Yapı Genel Müdürü Özgür Mungan, 46 yıllık geçmişi ve yüksek marka değeriyle Eston Yapı'nın devam eden projelerindeki yeni etaplar ve yeni projelerle büyümeye devam ettiğini ifade etti. Geçmiş dönemlerde Ankara'da ve İzmit'te çok sayıda konut ürettiklerini hatırlatan Mungan, son dönemlerde yalnızca İstanbul'a yoğunlaştıklarını söyledi. Mungan, İstanbul'da Avrupa'nın en önemli uydu kent projeleri arasında yer alan Bahçeşehir'de maksimum 4 kattan oluşan yatay olarak genişleyen Eston Şehir projesinin ve Yakuplu'da marinası ve sahiliyle öne çıkan Eston Deniz projelerinin 2017 yılına kadar devam edeceği bilgisini verdi. Bir yandan da İstanbul'da yeni projelere başlayacaklarını açıklayan Mungan, "En yeni konsept projemiz yine Eston Deniz projemizin çok yakınındaki Martı projesi olacak. Bunun dışında bir iki proje ile daha ilgileniyoruz. Bunlardan biri büyük ölçekli kentsel dönüşüm projesi" diye konuştu.

BAHÇELİ KONUTLAR ÜRETİYORUZ
Eston Yapı projelerinin kentin karmaşasından kurtulup güvenli bir site ortamında çocukların özgürce sokağa çıkabildiği, sakin ve huzur içinde yaşamak isteyenler için hazırlanan projeler olduğuna işaret eden Mungan, "Kent merkezi dışında çok katlı konutlar üretmeyi amaçlamıyoruz. Projenin gerçekleştirileceği arazi verileri göz önüne alınıp, olabildiğince çok katlı olmayan, sosyal ve yeşil alana geniş yer veren, seyrek yerleşimler yapıyoruz. Evlerimiz bahçeli dubleksler ve tripleksler ile balkonlu - az katlı apartman dairelerinden oluşuyor. Villalarımıza mutlaka en az 2 açık/kapalı, apartman dairelerimize ise büyüklüğüne göre 1-2 otopark alanı ayırıyoruz" dedi.

Mungan, evini ve bahçeli ev yaşamını sevenlerin Eston Şehir'den, tüm bunlara ilave olarak denize, havuza girmek için tatili beklemeyen, yıl boyunca suyun ve sahilin tadını çıkartmak isteyen müşterilerin ise Eston Deniz'den konut sahibi olmayı tercih ettiklerini dile getirdi.

İNŞAAT EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ
Gayrimenkul sektöründeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mungan, Avrupa'daki euro krizinin ister istemez Türkiye'yi de etkileyeceğine işaret ederek, "Buna karşın Türkiye'nin ekonomi yönetimi ve bankacılık sektörü gerekli tedbirleri hızla aldığından dolayı bu krizin etkileri sınırlı olacaktır. Gayrimenkul sektöründe de konut kredi faizleri yükseliyor. Bunun karşılığında şirketler de kendi tedbirlerini almaya başladılar" diye konuştu. Mungan, şirketlerin kendi finansman modellerini devreye sokarak, müşterilerine alternatif, uzun vadeli ödeme planları sunduklarını belirtti.
Van depreminin hemen ardından hükümetin aldığı kentsel dönüşümle ilgili kararın da inşaat sektörüm olumu yansıyacağını ifade eden Mungan, "Katma değer yüksek sektörlerden biri inşaat sektörüdür. 200 alt sektörü doğrudan etkiliyor. Kalifiye olmayan işgücü açısından önemli bir istihdam alanı olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla dönüşüm projeleri, Türkiye ekonomisine ve istihdamına da önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.


Sahili ve marinası olan tek proje: Eston Deniz

Yakuplu'da 1.2 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde toplam 5 bin 359 konuttan oluşması planlanan Eston Deniz projesinin tamamının 2017 yılında bitirilmesi öngörülüyor. Eston Yapı Genel Müdürü Özgür Mungan, Eston Deniz'in ilk kısmını oluşturan Yakamoz Evleri'nde 2008'den bu yana yaşam başlarken, Yakamoz Evleri sakinlerinin 4 mevsim denizin tadını çıkarttığını söyledi.
342 bahçeli evden ve apartmanlardan oluşan ikinci kısım Kalyon Evleri de etap etap tamamlanıyor. Mungan, Eston Deniz'in 1.5 kilometre sahil şeridi ve hemen önündeki 500'ün üzerinde yat kapasitesi bulunan West İstanbul Marina ile İstanbul'da tek olma özelliğine sahip bir proje olduğuna dikkat çekti. Eston Deniz'in 1.5 kilometrelik sahilinde balık tutup, yürüyüş yapılabildiğine değinen Mugan, "Sabah uyandığınızda deniz kokusunu, mor renklerde çiçeklerini açan lavantaları içinize çekip, bahçenizde denize karşı çaylarınızı yudumlayabiliyor ve denizin tüm imkanlarından yararlanabiliyorsunuz. Eston Deniz'in yakınındaki okullar, poliklinik ve hastaneler, AVM merkezleri de projemizi rakiplerinden ayrıştırıyor" dedi.

Satışta olan Eston Deniz Kalyon Evleri 78 metrekare 1+1,118,5 metrekare 2+1 ve 154,7 metrekare 3+1 apartman daireleri, 186,5 ile 190,3m metrekare aralığındaki ikiz dubleksler, 156,6 ile 185,6 metrekare aralığında sıralı ara dubleksler, 259,4 metrekare müstakil dubleks, 363,7 metrekare müstakil tripleks villalar ve 176 ile 180,3 metrekare arasında değişen katlı villalardan oluşuyor.
Eston Deniz Kalyon Evleri'nde fiyatlar ise apartman dairelerinde 210 bin TL'den, ikiz dublekslerde 673 bin TLden, sıralı ara dubleksler de 485 bin TLden, köşe dubleksler de 637 bin TLden müstakil dubleks villalar da 939 bin 400 TLden ve katlı villalar da 526 bin TLden başlıyor. Projede müstakil tripleks villalara ise 1 milyon 119 bin TLden başlayan fiyatlarla satılıyor.

Eston Şehir'de daire fiyatına villa

Yapımına 2006'da başlanan ve ilk etaplarında yaşamın başladığı, tamamlandığında Bahçeşehir'in en büyük bahçeli projesi olacak. Eston Şehir, 2017'de tamamlanacak. Eston Şehir'de, geniş bahçe villaları, ikiz ve müstakil dubleks çeşitleri ile en yükseği 3 katlı (giriş+3 kat) apartman seçenekleri bulunuyor. Apartman dairelerinin bile bahçeli villa keyfi yaşattığı Eston Şehir'de bahçelerin büyüklüğü 407 metrekareye varıyor. Bu da ortalama kişi başına 83 metrekare yeşil alan anlamına geliyor. Toplamda 12 kısımdan oluşması planlanan Eston Şehir projesinde 600 konutun teslim edildiğini ya da teslim aşamasında olduğunu belirten özgür Mungan, projede ilave olarak 2 bin 300 konut daha inşa edeceklerini söyledi.
Mungan, Eston Şehirin her ayrıntısı özenle düşünülmüş mimarisi, çağdaş şehircilik anlayışı ile gerçekleştirilmiş planlaması, büyük alışveriş ve ticaret merkezlerine, TEM ve E-5 otoyol bağlantılarına, havaalanlarına yakınlığı ile rakiplerinden ayrıştığını kaydetti.
Eston Şehir'de 2'nci Kısım Evleri'nde katlı villalar 556 bin 600 TL'den, 3'üncü Kısım Evleri'nde apartman daireleri 198 bin TL'den, 4'üncü Kısım Evleri'nde Katlı villalar 556 bin 600 TL'den ve 5'inci Kısım Evleri'nde ise ikiz dubleksler 608 bin 300 TL 'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Satışta olan Eston Şehir 2'nci Kısım Evleri'nde 161,43-166,07 metrekare arasında katlı villalar, 3'üncü Kısım Evleri'nde 65-137,7 metrekare arasında apartman daireleri, 4'üncü Kısım Evleri'nde Katlı villalar, 5'inci Kısım Evleri'nde ise 176,02 metrekare ikiz dubleksler yer alıyor.
 
Martı, Eston'un yeni yüzü olacak
 
 
Eston Yapı, Yakuplu-Beylikdüzü'nde yeni bir projenin hazırlıklarını yapıyor. Müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde geliştirilen Eston Martı projesi, Eston'un yeni yüzünü de temsil edecek. Eston Deniz projesine yürüme mesafesinde yer alan Martı projesi, Eston'un 2009'da tamamladığı 813 konutluk Eston Reşitpaşa projesinin hemen yanında inşa edilecek.

HERKES DENİZ GÖRECEK
Özgür Mungan, Eston Martı'nm konsept projesinin hazır olduğunu ve son rötuşların yapıldığını belirterek, Martı projemiz ismini martıya benzeyen tasarımından alıyor. Martı projesi denizle bütünleşen bir proje olacak, Her dairenin denizi göreceği projede yaşayan herkesin denizle bir bağı olacak" diye konuştu.
Kot farkının bulunduğu arazi de inşa edilecek Martı projesi, arkasında yer alan Reşitpaşa Evleri'nin de deniz manzaralarını kapatmayacak biçimde inşa edilecek. Projenin 2012'de inşaatına başlanması ve satışa sunulması planlanıyor.
 

 

 


Geri Dön