Ekonomi

Et fiyatlarına büyük zam! Vatandaşın bütçesi derinden sarsılacak

Ramazan öncesinde gıda ve et fiyatlarında yükseliş görülüyor. Et fiyatları maliyet kaynaklı zamlarla birlikte son bir ayda yüzde 30 daha pahalanırken kıymanın kilosu 300 liraya tırmandı. İşte tüm detaylar...7 ve 7

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili vurdu. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde zaman zaman artçı sarsıntılar oluyor. Depremzede vatandaşların yaraları bir nebze de olsa sarılması için çalışmalar sürerken temel gıda malzemeleri bölgeye sevk edilmekte.

DEPREM SONRASI ET FİYATLARI YÜKSELDİ
Depremin etkilediği sektörlerden biri de ‘hayvancılık’ olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan öncesinde ‘maliyet artışı’ kaynaklı zamlar devreye girdi ve et fiyatları son bir ayda yüzde 30 yükseldi. Başlayan şap salgınının artışı tetiklenmesinden endişe edilmekte. Yaşananlar sonrası Tarım Bakanlığı’nın fiyatları dengelemek için ithalat için adım atılacak. İşte tüm detaylar...

KIYMANIN KİLOSU 300 LİRAYI AŞTI
Kırmızı etin fiyatı bir ayda yüzde 30 yükseldi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin verilerine göre dana karkas kesim fiyatı bazı bölgelerde 180 lirayı görürken, ortalama 175 lira oldu. Kasaplarda kıymanın kilosu 300 liraya yaklaştı.

 

FİYATLARIN DENGELENMESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Ette yaşanan bu yükselişin nedeni bazı illerde görülen şap hastalığına bağlı olarak hayvan pazarlarının kapatılmasına bağlanırken, hastalığın henüz fiyatlara yansıyacak boyutta bir sorun yaratmadığı görüşü de dile getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın fahiş fiyatlara karşı et ithal edileceği, Avrupa ve Güney Amerika’dan kasaplık hayvan, Avrupa’dan ise karkas et ithal edileceği bildirildi. (TGRT Haber)