Ekonomi

Et fiyatlarına indirim müjdesi! Etikete yansıdı

Et ve kıyma fiyatlarına indirim uygulandı. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamada, kırmızı et fiyatlarının düşürüldüğü açıklandı. İşte tüm detaylar...Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamaya göre, et ve kıyma fiyatlarına indirim yapıldı

Son dönemde art arda gelen zamlarla sarsılan vatandaşları sevindirecek bir açıklama geldi. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamaya göre, et ve kıyma fiyatlarına indirim yapıldı. Bu müjdeyle birlikte kırmızı et fiyatları 150 TL indirildi.

KUŞBAŞININ KİLOSU 220 TL'DEN SATILMAYA BAŞLANDI

ESK'nın indirim açıklamasıyla birlikte, güncel et fiyatları da detaylı bir şekilde paylaşılıyor. Özellikle kıyma fiyatı merak edilenler arasındaydı.

Son zamanlarda et fiyatlarına peş peşe gelen zamlar vatandaşların büyük bir tepkisine neden olmuştu. Ancak Et ve Süt Kurumu bu duruma bir son vermek için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, kırmızı et fiyatlarına 150 TL indirim uygulanacak. Bu indirim sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alacaklar.

Et ve Süt Kurumu, kombina ve kesimhanelerinde fiyatlara indirim yapıldığını duyurdu. Bunun nedeni ise 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanın satışının gerçekleştirilmiş olmasıydı. Bu satışla birlikte fiyatlar önemli ölçüde düştü.

İndirimli et fiyatları şu şekilde belirlendi: Kırmızı et fiyatları 150 TL düşerek kıymanın kilosu 200 ila 210 TL arasında, kuşbaşının kilosu ise 220 ila 230 TL civarında satışa sunulmaya başlandı. Böylece kırmızı et fiyatlarında yaklaşık olarak 150 TL'lik bir indirim yaşandı.

Bu indirimle birlikte vatandaşlar et ve kıyma gibi temel gıda maddelerine daha uygun fiyatlarla ulaşabilecekler. Ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçen vatandaşlar için bu haber sevindirici bir gelişme oldu.

18 MART’TA ANLAŞMAYA VARILMIŞTI
İstanbul PERDER'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Güzeldere, enflasyon ile mücadele programına destek olmak ve üreticilerin alın terini koruyarak tüketicilere uygun fiyattan kırmızı et ürünlerini ulaştırmak arzusuyla Et ve Süt Kurumu ile 18 Mart 2023 tarihinde mutabakata vardıklarını hatırlattı.

Güzeldere, şunları kaydetti:

RAMAZANDA DA FİYATLAR UYGUNDU
"Varılan mutabakat neticesinde İstanbul’da faaliyet gösteren PERDER üyesi perakende zincir marketler olarak, Et ve Süt Kurumundan tedarik ettiğimiz karkas etlerden elde edilen kıyma ve kuşbaşı etleri ramazan ayı boyunca tüketicilerimize uygun fiyattan ulaştırdık.

KUŞBAŞI ET 210 TL OLACAK
İstanbul PERDER olarak, tüketicilerimizden gelen yoğun talep üzerine, Et ve Süt Kurumu ile yinelenen mutabakat sonucunda kampanyaya dahil olan 30 üyemize ait 1.056 mağazada kıymanın kilogramının 190 TL’den ve kuşbaşı etin kilogramının 210 TL’den satılmasına devam edilmesi kararı almış bulunmaktayız."