Ekonomi

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya’dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal edeceğini ve şarküteri ürünleri üreten firmalara satacağını açıkladı. İşte detaylar...Et ve Süt Kurumu’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Polonya’dan ithal edilecek taze karkas etin kilosu 195 TL'den işletmelere satılacak

Hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticinin desteklenmesi için kurulan Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya’dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal ederek şarküteri ürünleri üreten firmalara satacağını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Polonya’dan ithal edilecek taze karkas etin kilosu 195 TL'den işletmelere satılacak. Paylaşılan detaylara göre, bu fiyata ayrıca KDV de eklenecek. Kurum, istediği zaman bu fiyatta güncellemeye gidebilecek.

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Kurumumuz tarafından kırmızı et sanayi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara (şarküteri üretimi yapan) tır bazlı şekilde ithal taze karkas sığır eti satışı yapılacak.”

Et almak isteyenlere başvuru için yalnızca 2 gün süre verildi

Ekonomim'den Ali Ekver Yıldırım'ın haberine göre, ithal taze karkas et almak isteyen işletmelerin bugün saat 16.00’ya kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekli.

Ayrıca verilen bilgiye göre, Et ve Süt Kurumu’nun duyuruyu 24 Temmuz tarihinde yaparak sadece 2 günde başvuru yapılmasını talep etmesi de dikkat çekti.

Söz konusu başvurular komisyon tarafından değerlendirilecek ve haftalık dağıtım listesi belirlenecek.

Yapılan duyuruda: ”Kurumumuz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabii olmadığından söz konusu satışı yapıp yapmamakta ya da dilediğine satış yapmakta serbesttir.” ifadeleri kullanıldı.

İthal et almanın koşulları nedir?

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre ithal taze karkas sığır eti satış koşulları şu şekilde açıklandı:

1- Başvurular, Et ve Süt Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan “Talep Formu ve Taahhütname” doldurularak, talep edilen diğer evraklarla beraber Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğüne) elden teslim edilerek yapılacak.

2- Talepler en az 1 tır şeklinde yapılacak.

3- Et ve Süt Kurumu tarafından oluşturulan Komisyon tarafından, alıcı firmaların kapasite raporu ile senelik üretim cetveli göz önünde bulundurularak dağıtım gerçekleştirilecek.

4- Polonya mahreçli İthal Taze Karkas Sığır Eti satış fiyatımız 195,00 TL/Kg + KDV şeklinde olup, satışlar peşin bedelle (Mal bedeli, Kombina Müdürlüğünün belirleyeceği hesap numarasına EFT ya da havale yoluyla yapılacaktır) gerçekleştirilecek.

İthal et peşin ödemeyle satılacak

5- Et ve Süt Kurumu'nun uygun bulması durumunda satış fiyatında güncelleme yapılabilecek.

6- Polonya mahreçli tır bazlı ithal taze karkas sığır eti satışlarında söz konusu ödemeler, veteriner giriş belgesi üzerinde belirtilen kilogram üzerinden yapılacak. Ayrıca faturalandırmada veteriner giriş belgesi üzerinde bildirilen kilogram esas alınacaktır. Alıcı firma, buna herhangi bir itirazda bulunmayacağına dair taahhütname imzalayacak.

7- Tır bazlı satışlarda ödeme ve teslimat günü alıcıya ilgili işyeri tarafından bildirilecek. Söz konusu bu bildirim tarihinden itibaren en geç 2 (iki) gün içinde ödeme yapılacak. Alıcı firma, ödemeye ilişkin dekontu teslimattan önce İstanbul Et İşletme Müdürlüğü’ne tevdi edecek. Arıca ödeme yapılmaması halinde sıradaki alıcı firmaya teslimat yapılacak.

8- Satış ve teslimatlar başvuru sırasına göre gerçekleştirilecek.

Teslim şartları

9- Teslimatlar İstanbul Et İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak olup teslim yeri İstanbul Et İşletme Müdürlüğü rampası olarak belirlendi.

10-Teslimattan sonraki nakliye vb. diğer tüm masraflar alıcıya aittir.

11- Ürün teslimatı; kabul işlemi ve ödemeden sonra yapılır.

12- Ürünün sevkiyatı frigorifik araçlarla gerçekleştirilecek.

13- Et ve Süt Kurumu, ürün teslimatından sonra ürününün kalitesine ve tartımına ilişkin sorumluluk kabul etmeyecek. Alıcı, söz konusu bu konu hakkında itiraz etmeyeceğine dair İstanbul Et İşletme Müdürlüğü’ne taahhütname verecek.

14- Ayrıca alıcılar, teslimat noktasında yeteri kadar yetkili personel görevlendirecek.

15- Satış usul ve esasları, başvuru formu ve taahhütname firma yetkilisi tarafından doldurulacak ve imzalanacak. 

Az önce açıklandı! ŞOK’ta Fairy ve Finish ürünlerinde tamı tamına yüzde 25 indirim!

A101’den müjde üstüne müjde! Öncü domates salçası 32,50 TL’ye, ütü masası 129 TL’ye, nohut 28,90 TL’ye düştü!

SATIŞA ÇIKTI: BİM'de 5 kg yoğurt 99 TL'ye, Çaykur çay 79 TL'ye, zeytinyağı 64 TL'ye düştü