Ekonomi

Et ve kıyma fiyatlarına gelen son dakika Ramazan ayarı! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Et ve kıyma fiyatlarına son dakika düzenlemesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında, Et ve Süt Kurumunun ramazanda et ve kıymanın kilosunu ne kadara satacağını izleyici ile paylaştı. İşte detaylar.Bu bağlamda Et ve Süt Kurumu aracılığı ile ambalajlanmış 1'er kiloluk kıyma ve kuşbaşı paketler hazırlandı

Et ve Süt Kurumu ramazan öncesinde et ücretlerindeki yükselişinin önünde geçmek için Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ile bir protokol imzaladı. Bu bağlamda Et ve Süt Kurumu aracılığı ile ambalajlanmış 1'er kiloluk kıyma ve kuşbaşı paketler hazırlandı. Tüm müşterilerin kampanyadan faydalanabilmesi için ilk etapta ambalajlı kıyma ve kuşbaşıdan 1'er adet verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında et ve kıyma ücretleri ile alakalı şunları söyledi:

Artışlar spekülatif, kesinlikle önüne geçeceğiz. Kıyma ve kuşbaşı miktarını 2 katına çıkaracak, satış noktalarında fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi.

Et ve Süt Kurumu fiyatları, "Kıyma kilogramı 140, kuşbaşı ise 150 TL" olarak ilan edilmişti. Erdoğan'ın açıklamasına göre ücretlerde bir TL daha indirime gidildi.
 

Et ve kıyma fiyatlarına gelen  son dakika Ramazan ayarı! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri nedir?

 Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nin bir parçası olarak faaliyet gösteren bir market zinciridir. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Türkiye'deki tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1933 yılında kurulmuştur.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, çiftçilerin ürünlerini değerlendirmeleri ve pazarlamaları için bir dizi hizmet sunmaktadır. Bu hizmetler arasında tarımsal kredi, tohum, gübre, ilaç gibi tarımsal girdi temini, tarımsal danışmanlık, pazarlama ve satış hizmetleri yer almaktadır.

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ise, bu hizmetlerin bir parçası olarak üreticilerin ürünlerini pazarlamak için kurulmuştur. Marketlerde çiftçilerin ürettiği taze sebze, meyve, süt, et ve diğer tarım ürünleri satılmaktadır.

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, tarım ürünleri satışı konusunda uzmanlaşmış olup, müşterilerine kaliteli ve taze ürünler sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, ürünlerin üreticiden doğrudan alınarak satışa sunulması sayesinde, üreticilere de destek olmayı amaçlamaktadır.

Et ve Süt Kurumu nedir?

 Türkiye'de hayvancılık sektörünün geliştirilmesi ve hayvansal ürünlerin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması konularında faaliyet gösteren bir kamu kuruluşudur.