Perakende

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et ve Süt Kurumu (ESK), şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak mayıs sonuna kadar 16 bin canlı kesimlik büyükbaş hayvandan elde edilecek karkasların satışını yapacağını açıkladı. ESK, şarküteri üretimi yapan firmalara 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünleri de içeren şekilde) satışını yapacağını duyurdu

ESK, şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik bir duyuru yayınlayarak mayıs sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satışını gerçekleştireceğini açıkladı.

ESK, şarküteri üretimi yapan firmalara 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünleri de içeren şekilde) satışını yapacağını duyurdu. Bu duyuru, ESK'nin internet sitesinde yer alan bir açıklama ile yapıldı. Satış usul ve esasları ile ilgili detaylar da Kurumun internet sitesinde yer alan "Canlı Büyükbaş Hayvanlardan Elde Edilecek Karkas Satış Usul ve Esasları" metninde belirtilmiştir. Canlı hayvanda kilogram başına 90 lira olan satış fiyatı, canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkaslar için de geçerlidir.

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ESK kırmızı et endüstrisi alanındaki firmalara canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilen karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışını yapacak. Satış fiyatı canlı hayvanda KDV hariç kilogram başına 90 TL olarak belirlenirken, satış usul ve esasları Kurumun internet sitesinde yayınlanan "Canlı Büyükbaş Hayvanlardan Elde Edilecek Karkas Satış Usul ve Esasları" metninde detaylı bir şekilde açıklandı.

ESK Genel Müdürlüğüne yapılacak başvurular, yarın saat 17.00'ye kadar kabul edilecektir.

Daha önceki satışlarda canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasları satın alan firmalar, müracaat için başvuru formu ve kesim sözleşmesi imzalayacaklardır. Ancak, diğer belgeleri tevdi etmek zorunda değillerdir. İlk kez başvuru yapacak olan firmaların ise satış usul ve esaslarında belirtilen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerekmektedir.

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!
Vakıfbank'tan düşük faizli kredi fırsatı!
İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel akaryakıt kampanyası!