Kent Haberleri

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Ramazan ayı fiyatları belli oldu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı birer kg’lik kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den market raflarında satılacak" dedi. Kayhan, "Ramazan süresince piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık

Kayhan, aylar öncesi ramazan ayında fiyat hareketliliği olabileceği değerlendirmesini yaparak bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Kayhan, "Ramazan süresince piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık. Bunlar ramazan süresince giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz" dedi.

İSTANBUL'DA KIYMA 190 LİRA, KUŞBAŞI ET 210 LİRA

İstanbul özelinde de tedbirler aldıklarını ifade eden Kayhan, "İstanbul'da kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kg ve perakende zincir marketlere de 76 bin kg karkas et verdik. Ama önceki hafta İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği ile bir toplantı yaptık. Kendileriyle isteklerine istinaden yapabileceklerimizi değerlendirdik ve nihayetinde bir karar aldık. İstanbul'da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirlerine karkas et vereceğiz. Onlar da ramazan süresince tüketicilerimize kıymayı 190 liradan, kuşbaşı eti de 210 TL’den satacaklarını taahhüt ettiler. Bu program bugün itibariyle başlıyor" dedi.

İşte detaylar...

"TÜKETİCİNİN UYGUN FİYATTAN ET ALMASI SAĞLANACAK"

Kayhan, ülke genelinde yürütülecek çalışmaya ilişkin de bilgi vererek, şunları söyledi:

"Bir de Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ile  beraber bir protokol imzaladık. Bu protokol doğrultusunda bugünden başlayarak verdiğimiz ürünlerin miktarını aylık minimum 600 tona çıkararak, MAP ambalajlı 1'er kilogramlık kıyma ve kuşbaşı olarak vereceğiz. Burada da kıymanın kilogramı 140 TL’den, kuşbaşı da 150 liradan market raflarında satılacak.

Tarım Kredi Market grubu da burada herhangi bir kâr amacı yok. Biz kendilerine yüzde 6 iskonto yapıyoruz, bu iskonto da lojistik ve sunum hizmetlerini ancak karşılıyor. Biz de maliyetinden vereceğiz. Bu miktar ihtiyaca göre daha da yükselebilir Şu an planladığımız aylık en az 600 ton. Bu da aslında önemli bir rakam. Bununla birlikte yine bu taahhütlerle gelecek olan market gruplarıyla bu tür anlaşmaları gerçekleştireceğiz. Bütün amacımız öncelikle ramazan süresince ve sonrasında ise düzenli olarak piyasada fiyat dengesini oluşturarak, insanların uygun fiyattan et alabilmesini sağlamaktır." 

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!

İslam Memiş’ten yatırımcıları bayram ettirecek açıklama! “Daha rekor gelmedi!”

Trafik cezası olanlar dikkat! 4.538 liralık borç 2.765 liraya iniyor!