Kent Haberleri

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Sosyal yardımlaşma geleneğinin bir örneği olan "askıda ekmek", "askıda fatura" ve "askıda yemek" uygulamalarının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir ilk olan "askıda et" uygulaması hayata geçirildi.  Bayburt’ta ilk askıda et Bireylerin yardımlaşması ve paylaşma duygusunun artmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan esnafların sayısı da artmaya devam ediyor

Bu uygulama sayesinde fırınlara ve kasaplara giden ihtiyaç sahibi vatandaşlar, ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde alabilecekler.

 

Bayburt’ta ilk askıda et

Bireylerin yardımlaşması ve paylaşma duygusunun artmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan esnafların sayısı da artmaya devam ediyor. Fırıncı esnafı Bünyamin Pala'nın başlattığı askıda ekmek ve pide uygulamasına bir destek de kasap esnafı Yusuf Yılmaz'dan geldi.

Bayburt'ta 20 yaşındaki genç kasap Yusuf Yılmaz, evine et götüremeyen vatandaşlara yardım etmek amacıyla harekete geçti. Komşu esnafının böyle bir talebi olması üzerine, gelen talepleri geri çevirmeyerek kabul etti.

Yılmaz, başlangıçta komşu esnafların da uygulamaya katkı sağladığını belirtti ve hayırsever Bayburtluların da her geçen gün desteklerini artırdığını ifade etti. Yılmaz, günlük 3-4 kilo etin askıda olduğunu ve etin tükendiği durumlarda et talep eden vatandaşlara kendi et reyonundan yardımcı olduklarını, böylece kimseyi eli boş çevirmediklerini vurguladı.

 

 

Alan elin veren eli görmediği yardımlaşma

Hayırseverlerin yaptığı yardımların, ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşmadığı bir uygulama hayata geçirildi. Bu uygulamada, hayırseverler et ve ekmek gibi ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerin bedelini ödüyorlar. İhtiyaç sahipleri ise fırın veya kasaba gibi yerlere giderek ihtiyaçları kadar ürünü ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar. Bu uygulama ile ihtiyaç sahipleri gönül rahatlığıyla ihtiyaçlarını karşılayabilirken, hayırseverler de yardımlarını daha organize bir şekilde yaparak, ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşma fırsatı buluyorlar.

Fırıncı esnafı Mükremin Pala, yaklaşık dört ay önce başlattıkları askıda ekmek uygulamasına dikkat çekerek, pide uygulamasına da destek verildiğini ve komşu kasabın da uygulamaya katıldığını söyledi.

Et fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında, maddi imkânı olmayan vatandaşlar için "askıda ekmek" uygulamasının ardından şimdi de "askıda et" uygulaması başlatıldı. Bu uygulama ile ihtiyaç sahibi insanlar, et satın alamayan vatandaşların yardımına koşacaklar.

Pala, yardımlaşmanın hızla yayıldığına dikkat çekerek, vatandaşların bu yardımlaşmaya büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Aynı zamanda Pala, bu yardımlaşma sadece maddi açıdan değil, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk olduğunu ve bu nedenle kendilerine ve işletmelerine birçok fayda sağladığını sözlerine ekledi.

Et ve şarküteri ürünlerinin fiyatları uçuşa geçti! Mart'ta zam şampiyonu dana eti oldu! 

Kırmızı ete gelen zam dudak uçuklattı! Zamlı fiyatlar nerelerde uygulanıyor? 

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!