19 / 05 / 2024

Etihad Havayolları 10 bin metre yükseklikte The Rezidans'a imza attı!

Etihad Havayolları 10 bin metre yükseklikte The Rezidans'a imza attı!

Uğur Cebeci'nin Hürriyet Gazete ekinde yazdığı haberde First Class modasından bahsetmiş. İşte Uğur Cebeci'nin bugün ki köşe yazısı First Class'ın modası, düşük doluluk oranları nedeniyle geçiyor mu? sorusunu cevaplıyor.



Yatak odası, banyo ve bir salon... 10 bin metrede size özel 12 metrekarelik bir rezidansınızın olmasını ister misiniz? 


First Class'ın modası, düşük doluluk oranları nedeniyle geçiyor mu?" sorusunu Etihad Havayolları farklı bir boyuta taşıdı. Birleşik Arap Hmiılikleri'nin milli taşıyıcısı. yeni teslim aldığı Airbus A380"le birlikte fırst elass'ta avrı bir Killi m oluşturdu. Toplam 12 metrekarelik alanda, iki kişilik koltuğun yanı sııa özel bir tuvale t-banyo ile çift kişilik yataktan oluşan The Residence'a imza attı. 

Bu koltuklar, ilk yolcularını. 27 Aralık'ta havayolunun merkezi Ahu Dhabi'den Londra'ya taşıyacak. İki kişilik gidis-dönüş bilet fiyatı 20 hin dolardan başlıyor. A380'in üst katma çıktığınızda A ve B koltukları The Residence'a ayrılmış. Kayar kapıları açtığınızda ikili deri sola kolluk si/i karşılıyor. Koltukların önünde 32 inç lik ekran var. Kalkış ve inişte yolcular burada oturmak ve kemerlerini bağlamak zorunda. Koridordan ilerlediğinizde ise orta bolüm tuvalet-duşa ayrılmış. Koyu renklerin hâkim olduğu tasarımda boy aynası dikkat çekici. Devamında ise sizi yatak odası karşılıyor. Çift kişilik yatak, 208 santimetre boyunda. 120 santimetre eninde. Kesintisiz bir uvku için özel pamuklu yatak örtüleri, pijamalar sunuluyor. 


Aşçı ve uşak 

First Class'ta geıi kalan koltuk sayısı dokuz. Mu bolüme özel hi/mel veren uşak ve bir aşçı var. Tekli koltuklar tam yatar halde 205 santimetrelik yatak haline geliyor. I irst class'ın hemen arkasında ise lounge yani bir salon oluşturulmuş. 

Stüdyo' olarak adlandırılan business elass'taysa oturma düzeni 1-2-1. Kişisel kullanım alanının yüzde 20 arttırıldığı koltuklar tam yatış pozisyonunda 203 santimetrelik yatak haline geliyor. Her koltukla 18 inç'lik ekran var. 


Hürriyet Seyahat


Geri Dön