Genel

Etiler Marmaris Büfe, 2011 sonuna kadar 100 şube açacak

Etiler Marmaris Büfe'nin restoran ve isim haklarını satın alan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu yıl açılacak şubelerle bin kişiye istihdam yaratılacağını söyledi

Türkiye'nin ilk uluslararası fast food markası olma hedefiyle geçen yıl Etiler Marmaris Büfe'nin restoranlarını ve isim hakkını satın alan İstanbul Hazır Giyim ve İhracatçılar Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, şu an 51 olan büfeleri yıl sonuna kadar 100'e çıkaracaklarını söyledi. Her büfede ortalama 10 kişinin çalıştığını dile getiren Tanrıverdi, bu yıl bin, 2015 sonunda ise 400 şubeyle yaklaşık 6 bin kişiye istihdam yaratacaklarını dile getirdi. 2013'ten itibaren kendi tedariklerini yapmak adına çalışmalara da başlayacaklarını ifade eden Tanrıverdi, "Et ve tarım yatırımı yapabiliriz" dedi. Madrid Protokolü'ne üye 85 ülkede markanın tescilini yaptırdıklarını ifade eden Tanrıverdi, yurtdışı açılımına ise 2012'den itibaren Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerinden başlayacaklarını ifade etti. Türkiye'de 150'nin üzerinde değişik Marmaris Büfe olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, "Bunlarla hukuki mücadeleye başladık" diye konuştu.

AVM'DE BÜYÜMEYECEĞİZ
15 franchise başvurusu aldıklarını belirten Tanrıverdi, bir Etiler Marmaris Büfe açmanın 150 bin dolara mal olduğunu söyledi. Mevcut mağazaların 9'unun kendilerine ait olduğunu dile getiren Tanrıverdi, "Pek çok büfe bizim bünyemize girmek için başvurdu. Bu iş kurumsal yapılmadığı için çok talep alıyoruz" dedi. Büyükşehirler dışında özellikle üniversite öğrencilerinin bulşunduğu lokasyonlarda şubeleşmek istediklerini belirten Tanrıverdi, cadde mağazaları açacaklarını 'AVM'lerde büyümeyi düşünmediklerini' söyledi. Tanrıverdi. AVM'lerde sadece prestij için olacağız. Asıl odağımız caddeler" dedi.

GÜNDE 6 BİN ISLAK HAMBURGER SATILIYOR
İnternet üzerinden günde en az 11 bin adet ürün siparişi aldıklarını dile getiren Tanrıverdi, şubelerden de günde 6 bin adet ıslak hamburger sattıklarını söyledi. Tüm ürün tedariği ve lojistiğinin tek merkezden yönetileceğini dile getiren Tanrıverdi, "Ürünlere standart getirmek için bu şart" dedi.

IPAD VERECEKTİK TOPLU ALACAK YER BULAMADIK
Etiler Marmaris Büfe'ler tüketicilerine iPad vermek üzere bir kampanya başlatmak istediklerini ancak toplu iPad alabilecekleri bir bayi bulamadıklarını dile getiren Tanrıverdi, "Biraz daha bekleyeceğiz" dedi. Tanrıverdi, ilerleyen dönemlerde kuponla iPad vereceklerini söyledi.
Sabah