15 / 05 / 2024

Etiler’de Teknosa mağazası binasını Alshaya Group kiraladı!

 Etiler’de Teknosa mağazası binasını Alshaya Group kiraladı!

Etiler’de Teknosa mağazasının olduğu binayı Kuveytli Alshaya Group kiraladı ve Amerika’da doğup zincir haline gelen P.F. Chang adlı Çin restoranına dönüştürecek



Etiler’deki Nispetiye Caddesi, dünyaca ünlü restoranlardan birine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Daha önce Teknosa mağazasının olduğu binayı Kuveytli Alshaya Group kiraladı ve Amerika’da doğup zincir haline gelen P.F. Chang adlı Çin restoranına dönüştürme kararı aldı. Bünyesinde Starbucks Coffe’den The Body Shop’a birçok markayı bulunduran Al Shaya Group’un restoranı bu yıl sonuna yetiştirmeyi planladığı belirtiliyor. Yer üstünde 2.5 katı, yer altında ise 3 katı olan bina, son günlerin popüler restoranlarından Nusret’in çaprazında yer alıyor. Alshaya’nın eski tekstilci Abdullah Ataman’a ait binayı aylık 100 bin dolar civarında bir paraya kiraladığı ifade ediliyor.


P.F. Chang, 1993 yılında Scottsdale, Arizona’da kuruldu. Kısa sürede zincire dönüşen P.F. Chang, Çin ve Amerikan kültürlerinin karışımını sağlayan bir restoran zinciri. PF Chang’ın adı Paul Fleming (PF) ve Philip Chiang’ın soyadının basitleştirilmesinden oluşuyor. Philip Chiang aynı zamanda şef ve menülerin hazırlanmasında söz sahibi... Restoranlarının önünde devasa at ve Çinli savaşçı heykelleri, Çin’i betimleyen el boyaması duvarlarıyla tanınan PF Chang, etten tavuğa, pirinçten sebzeye birçok yemeği geleneksel Çin ve Amerikan mutfağına uygun şekilde sunuyor.


Türkiye’ye önümüzdeki dönemde P.F. Chang dışında markaların da gelmesi bekleniyor. Bunlar arasında Hard Rock Cafe, İtalyan Carluccio’s, ABD’li ünlü cheesecake markası The Cheesecake , Shake Shack ve Dean&Deluca gibi markaların adı geçiyor.

Vatan


Geri Dön