Kent Haberleri

Etlik Şehir Hastanesi açıldı!

Başkentlilerin merakla beklediği Etlik Şehir Hastanesi hizmete açıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, başkente ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığını, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine kadar herkesi tebrik etti

Başkentlilerin merakla beklediği Etlik Şehir Hastanesi hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, başkente ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığını, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine kadar herkesi tebrik etti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Etlik Şehir Hastanesi'ni bünyesindeki 8 ayrı hastane ve en son teknolojiyle donatılan birimleriyle, sağlık devrimlerinin sembollerinden biri şeklinde gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 691'i yoğun bakım olmak üzere, 4 bini aşkın yatak kapasitesi, bin polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve 1 milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastanenin adeta bir sağlık kenti hüviyetinde olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada "Ankara'ya bu yakışır, dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır." şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin sadece vatandaşlara değil çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayından beri ardı ardına açıkladıkları paketlerle hayata geçirdikleri Beyaz Reform ile sorunlarını önemli ölçüde çözdükleri, beklentilerini karşıladıkları sağlık personelinin daima yanında olduklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada geçen hafta sonu İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık personeli ile sohbet etme ve memnuniyetlerini bizzat dinleme fırsatı bulduğunu anlatan Erdoğan, iftihar verici Etlik Şehir Hastanesi'nde görev yapacak sağlık personeline de başarılar diledi.

"Şehir hastanelerinin her birini ve her aşamasını bizzat takip ettim"

Yaptığı açıklamada bundan 20 sene önce hükümete gelirken millete, ülkeyi, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerine yükselteceklerinin sözünü verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politika, bu konularda dünyanın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir." diyerek, Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadıklarını yine aynı büyüklükte Bilkent'i kurduklarını onun da yine 4 bin 50 oda ve yatak, aynı şekilde burası da 4 bin 50 oda ve yatak kapasiteli olduğunu söyledi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bugün Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesine kavuştuğunu, halen inşası devam eden 13 ve proje aşamasındaki 2 şehir hastanesiyle bu sayıyı 35 çıkartacaklarını söyledi.
 

Etlik Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Etlik Şehir Hastanesi'nin yatırım bedeli 1 milyar 883 milyon 800 bin TL!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Etlik Şehir Hastanesi inşaatı durdu!