Kent Haberleri

Euro 14 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar gardınızı alın

Euro, ABD doları karşısında güçlenmeye devam ediyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0355 bandında işlem görüyor. Euronun kaderini belirleyecek olan kritik gelişmeye 14 gün kalırken euronun yönü şekillenmeye başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar dikkat! Euro kurunun kaderini belirleyecek olan krtik faiz kararı sonrasında euro/TL'nin yönü tamamen belli olacak

Euro bölgesinde gözler 14 gün sonra yapılacak olan faiz toplantına çevrildi. Euro kurunun kaderini belirleyecek olan krtik faiz kararı sonrasında euro/TL'nin yönü tamamen belli olacak. Euro 14 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi? Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar gardınızı alın.

 

Bu hafta piyasalar için çok önemli gelişmeler yaşanacak. Bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları takip edilecek ve faiz kararına yönelik sinyaller aranacak. Öte yandan cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. İstahdam verileri özellikle altın fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

DOLAR İÇİN KORKUTAN AÇIKLAMA

Dolar endeksi değer kaybetmeye devam  ediyor. Analistlerden ve Fed üyelerinden faiz mesajları gelmeye başladı. Fed üyeleri daha küçük faiz artırımları yapılacağına vurgu yaparken, faiz politikasında değişiklik için enflasyonun izleyeceği yola dikkat çekiyor. JP Morgan'a göre enflasyondaki yavaşlama, piyasaların Fed faiz fiyatlamalarını yumuşatmasını sağlarken, bu durum doların gittikçe güçsüz hale gelmesini sağlayacak.

EURO 14 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK...

Avrupa Merkez Bankası faiz kararının 15 Aralık 2022 tarihinde açıklayacak. Yani 14 gün sonra euronun kaderi belli olacak.

Avrupa Merkez Bankası 75 baz puanlık artırımı yapması beklşeniyor. FED faiz atırımlarında dursa bile Avrupa Merkez Bankası faiz artırmaya devam etmesi bekşleniyor. Bunun gerçekleşmesi halinde iki merkez bankalarının politika faizleri arasındaki fark azalmış olacak. İşte bu beklenti euroyu desteklerken doları zayıflamasına neden oluyor. 

Piyasalar AMB'nin 15 Aralık toplantısında faizin 50 veya 75 baz puan artıracağını söylüyor. Avrupa Merkez Bankası faizleri artırması halinde euronun dolar karşısında daha güçlü hal alması bekleniyor. Euro/TL kurunda da 15 Aralık'tan itibaren yükselişler bekleniyor.

Peki bugün euro ne kadar oldu? 30 Kasım 2022 euro kaç lira oldu? Euro bugün kaç lira? 30 Kasım 2022 euro/TL kuru...

 
EURO/TL BUGÜN KAÇ TL? 30 KASIM 2022 EURO/TL KURU

Euro/TL bugün 19,30 lriadan alınıp 19,35 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise bugün 1,035 seviyesinde değerleniyor.

Euro neden yükseliyor? Sorusunun yanıtı belli oldu! Euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Elinde 1 euro bile olanlar için beklenen haber şimdi geldi! Euro 15 gün sonra böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama