Ekonomi

Euro 19,90 TL'ye kadar yükseldi! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Son dakika...

Bugün Türkiye gündeminde önemli gelişmeler meydana geldi. Merkez Bankası faiz kararını açıklarken, 2023 asgari ücret belli oldu. Euro ise tüm bu gelişmelerin gölgesinde 19,90 TL'ye kadar yükseldi.  1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Son dakika... Tüm bu gelişmelerle birlikte euro yükselişe geçerken dolar/TL yatay seyrine devam etti

Piyasalar bugün Merkez Bankası faiz kararına odaklanırken, Türkiye gündemi ise asgari ücreti takip ediyordu. Tüm bu gelişmelerle birlikte euro yükselişe geçerken dolar/TL yatay seyrine devam etti.

Güne 18,66 civarında başlayan dolar kuru asgari ücretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 bin 506 TL olarak açıklandığı sırada 18,68 TL'ye kadar yükseldi. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 9'da sabit tuttuğuna dair kararını açıkladığında da doların fiyatı 18,67 bandına kadar geriledi. 

19,87 TL seviyesine işlem görmeye başlayan euro kuru aynı saatlerde 19,90 lira seviyesine kadar yükseldi. Merkez Bankası'nın açıklamasının ardından euronun fiyatı 18,86 liraya kadar geriledi.                                           


 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı açıklandı.  Merkez Bankası, yüzde 9 olan politika faizini sabit tuttu.

PPK geçtiğimiz ay politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 9'a çekmişti. Son 4 toplantıda toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yapılırken, politika faizi böylece Ağustos 2020'den bu yana ilk kez tek haneye geriledi.

Merkez Bankası'nın son dört toplantıdaki faiz indirimi toplamda 5 puanı buldu. Merkez Bankası bu yıl faizde üst üste dört kez indirim kararı aldı.


         

1 EUROSU BİLE OLAN BAKSIN!

Yatırımcılar euro bugün ne kadar? Euro/TL kaç lira oldu? Euro/TL kaç lira? sorularının yanıtlarını araştırıyor. Euro/TL 22 Aralık Perşembe gününe yukarı yönlü başladı. Euro/TL 19,99 lira seviyesinden güne başlarkedn gün içinde bu seviyesini korumayı başardı.

Euro kuru şu dakikalarda ise 19,98 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi kapanışta 1,0598 seviyesine geriledi.  Aynı dakikalarda dolar/TL kuru alış fiyatı 18,81 lira,  satış fiyatı ise 18,84 lira seviyesinden işlem görüyor.    

Elinde euro olanlar hemen baksın! Uzmanlar üstüne basa basa uyardı! Euro tam olarak böyle olacak!

Euro/TL bugün kaç lira oldu? Euro ne kadar? 21 Aralık 2022 euro/TL kuru son dakika!