28 / 04 / 2024

Euro 29 TL'yi aştı! 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı 

Euro 29 TL'yi aştı! 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı 

Dolar/TL kuru dün yüzde 0,2 artışla günü 26,93 liradan kapatmasının ardından bugün açılışta 26,94 TL seviyesinden işlem görüyor. Haftaya 28,79 liradan başlayan euro/TL ise bugün 29 lirayı aştı. 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı.



Dün doların satış fiyatı 26,93 lira, euro/TL kurunun satış fiyatı ise 28,90 lira olmuştu. Bugün serbest piyasada dolar/TL kuru 26,94 liradan işlem görüyor. Peki 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı...

Euro 29 TL yi aştı! 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı 

14 EYLÜL PERŞEMBE EURO/TL NE KADAR? EURO BUGÜN KAÇ LİRA? SON DAKİKA EURO ALIŞ SATIŞ FİYATI

14 Eylül 2023 Perşembe euro/TL kuru alış satış fiyatı milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru serbest piyasada  lirayı geçerek, 29,01 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0740 seviyesinde işlem görüyor.

Euro 29 TL yi aştı! 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı 

PİYASLAR BUGÜN AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINA ODAKLANDI!

Küresel piyasalar, dün ABD'de açıklanan enflasyon verilerinden sonra karışık bir seyir izlerken, bugün gözler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının yanı sıra karar sonrası ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı konuşmaya çevrildi. 

ABD'de açıklanan enflasyonun yıllık bazda beklentilerin üzerinde gelmesi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın geri kalanında bir kez daha faiz artışına gitme ihtimalini artırdı.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,6 ile beklentiler dahilinde, yıllık bazda ise yüzde 3,7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde arttı.

Aylık bazda piyasa beklentilerine paralel artış gösteren TÜFE, Haziran 2022 yılından bu yana en büyük yükselişi kaydetti.

Aynı dönemde enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE de aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 4,3 artış kaydetti. Söz konusu dönemde çekirdek enflasyon, yıllık bazda Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Euro 29 TL yi aştı! 14 Eylül Perşembe euro/TL ne kadar? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı 

Çekirdek enflasyon, aylık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken, yıllık bazda piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

Analistler, enflasyonun kısmen de olsa beklentilerin üzerine çıkmasının Banka'nın kasım veya aralık toplantısında bir faiz artışına daha gitme ihtimalinin olduğunu belirtti.

Altın alıp satmak isteyenler aman dikkat! Altın fiyatlarını gören şok olacak! 14 Eylül Perşembe altın fiyatları

Doların kaderi 5 gün sonra resmen belli olacak! Elinde avucunda doları olanlar hazır olun!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön