28 / 04 / 2024

Euro bölgesinde enflasyon rekor kırdı!

Euro bölgesinde enflasyon rekor kırdı!

Euro Bölgesi'nde, ekim ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisi ile yüzde 10,7'ye ulaşarak rekor kırdı.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi'nin ekim ayına yönelik yıllık enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre, Euro Bölgesi'nde eylül ayında yüzde 9,9 olan yıllık enflasyon, ekim ayında yüzde 10,7'ye yükseldi.

Euro bölgesinde enflasyon rekor kırdı!

Euro Bölgesi'nde ekim ayındaki enflasyona bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 41,9 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 13,1 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 6 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 4,4 ile hizmetler takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön