29 / 04 / 2024

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin eylül ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımlayarak açıkladı. Buna kapsamda, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayından ağustos ayına kıyasla yüzde 0,4 artış yaşandı.

İnşaat üretimi, 2022'nin eylül ayına göre yüzde 0,3 oranında düştü. AB'de inşaat üretimi, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 0,5, 2022'nin aynı dönemine göre de yüzde 0,1 yükseldi. AB ülkeleri arasında eylülde inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla yükseliş yüzde 7,4 ile Slovenya'da, yüzde 3,6 ile Polonya'da ve yüzde 2,3 ile Slovakya'da ölçüldü.

En fazla düşüş ise yüzde 1,9 ile Macaristan ve Romanya'da, yüzde 1,2 ile Portekiz'de ve yüzde 0,9 ile Avusturya'da belirtildi. Yıllık bazda ise inşaat üretimi Slovenya'da yüzde 32,1, Polonya'da yüzde 13,8 ve Romanya'da yüzde 10,9 artarken, Finlandiya'da yüzde 6,2, İspanya'da yüzde 6,1 ve Macaristan'da yüzde 6 düşerek azaldı. 

İNŞAAT ÜRETİMİ NEDİR?

İnşaat ya da yapım, bina, altyapı, endüstriyel sanayi yapıları gibi insan ihtiyaçlarına karşılık gelen, üretime dayalı her çeşit yapının amacına uygun inşa edilme sürecidir.

Euro Bölgesi nde inşaat üretimi artış gösterdi

İNŞAAT ŞİRKETİ NELER YAPAR?

İnşaat firması, müteahhitlerin işleri arasında, inşaat projeleri için planlama yaparak bütçeler hazırlamak ve müşterilerle iletişim kurmak, inşaat ekipleri yönetmek, malzeme temin etmek, tedarik zincirini yönetmek, ayrıca inşaat sürecindeki sorunları çözmek ve güvenliği sağlamak gibi görevler yer alır.

HERKES İNŞAAT YAPABİLİR Mİ?

Bu kapsamda, konut, altyapı ve restorasyon gibi her inşaat yapılması için ayrı bir kod verilmektedir. Buna göre, 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve firma açabilme şartlarına sahip herkes müteahhit olabiliyor.

KİMLER İNŞAAT YAPABİLİR?

Kimler Müteahhitlik Yapabilir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak. En az ilkokul mezunu olmak. 18 yaş sınırını geçmiş olmak. Müteahhitlik yetki belgesi almak. İnşaat projesini yönetebilecek yetkinliğe sahip olmak. Yeterli sermayeye sahip olmak.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

 


Geri Dön