Dış Piyasalar

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.Yayımlanan verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında aralık ayına kıyasla yüzde 3,9 artış gösterdi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ocak ayı mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi verilerini tek tek yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında aralık ayına kıyasla yüzde 3,9 artış gösterdi. Yine verilen detaylara göre, inşaat üretimi, 2022 yılının ocak ayına göre de yüzde 0,9 arttı.

Ayrıca açıklanan rakamlara göre, AB'de de inşaat üretimi Ocak ayında önceki aya kıyasla yüzde 3,5, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,4 arttı.

Peki Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında Ocak ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış hangi ülkelerde yaşandı? 

Peki  Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında Ocak ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış hangi ülkelerde yaşandı? 

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında Ocak ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 12,6 ile Almanya'da, yüzde 9,8 ile Slovenya'da ve yüzde 7 ile Polonya'da ölçüldü. En fazla düşüş de yüzde 5 ile Macaristan'da, yüzde 4,3 ile Romanya'da ve yüzde 1,5 ile Belçika'da belirlendi.

Aralık 2022'de bir önceki aya göre yüzde 2,5 azalmıştı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Aralık ayında kasım ayına kıyasla yüzde 2,5 düşüş göstermişti. Ayrıca inşaat üretimi, 2021 yılının aralık ayına göre de yüzde 1,3 gerilemişti.

Yine verilen detaylara göre, inşaat üretiminin 2022 yılı ortalaması önceki yıla kıyasla Euro Bölgesi'nde yüzde 2,3, AB'de de yüzde 2,6 artış göstermişti.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında Aralık ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 10,6 ile Slovenya'da, yüzde 9,5 ile Slovakya'da ve yüzde 4,3 ile İsveç'te ölçülmüştü. Ayrıca En fazla düşüş de yüzde 8 ile Almanya'da, yüzde 7,6 ile Avusturya'da ve yüzde 3,8 ile Polonya'da yaşanmıştı.

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!