17 / 05 / 2024

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, son zamanlarda yükselen sıcaklıklar ve düşen enerji fiyatlarının bu kış kıtada gaz krizini önleyeceği umuduyla Kasım'da Ağustos'tan beri ilk kez artışa geçti.



"Yatırımcıdan enerjiye hassas tepki"

Sentix'in genel müdürü Manfred Hübner, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Kasım ayındaki endeksin yükselişinin bir "ters dönüş" olmadığını, "durum ve beklentilerdeki" artışın yatırımcıların ekonomik beklentilerle uyumlu olduğunun bir işareti olduğunu söyledi. 

Avrupa'nın en yüksek gaz tüketimine sahip ülkesi olan Almanya'nın Ekim ayında normalin üzerinde sıcaklıklar yaşadığını ve ülkede gaz tanklarının beklenen seviyenin üzerinde olduğunu hatırlatan Hübner, şunları kaydetti:

“Spot piyasada gaz fiyatları bunlarla düştü. Felaket bir gaz kıtlığı ile ilgili endişeler azalıyor”

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıyaYatırımcı güveni anketi, 3-5 Kasım’da bin 348 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirildi.

Euro bölgesinin en büyük ekonomisi olan Almanya'da Sentix Yatırımcı Güven Endeksi Kasım'da 7,4 puan artarak -30 puana yükseldi. Özellikle, endeks beş aylık düşüşün ardından yükseldi. Almanya'nın mevcut durum endeksi -33,5 puandan 28 puana yükseldi.

Peki, döviz kurlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön