Ekonomi

Euro bugün kaç TL? Euro ne kadar oldu? 6 Şubat Pazartesi euro/TL kuru

Euro ile ilgili son dakika gelişmeleri piyasaların açıldığı 6 Şubat 2023 Pazartesi günü vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki bugün euro ne kadar oldu? Euro bugün kaç TL?  6 Şubat Pazartesi euro/TL kuru. Amerika Merkez Bankası, ardından Avrupa Merkez Bankası faiz kararları açıklandı

Geçtiğimiz hafta piyasalar oldukça hareketli geçti. Amerika Merkez Bankası, ardından Avrupa Merkez Bankası faiz kararları açıklandı. Avrupa Merkez Bankası faizleri yüzde 50 baz artırdı. Kararın hemen ardından euro/TL kuru yukarı yönlü hareket etti. Peki euro yeni haftaya nasıl başladı? Euro/TL ne kadar oldu? 6 Şubat Pazartesi euro/TL kuru

EURO/TL KURU NE KADAR OLDU? EURO BUGÜN KAÇ LİRA?

6 Şubat 2023 Pazartesi günü euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru bugün güne 20,72 liradan başladı. Kapanışta ise euro/TL kuru 20,60 seviyesine geriledi. Euro dolar paritesi ise an itibariyle 1,076 seviyesinde değerleniyor. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI!

Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 3'e yükseltti. Böylece faiz 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Avrupa Merkez Bankası, beklendiği gibi yılın ilk toplantısında da faiz artırdı.

Banka politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 3 seviyesine yükseltti. Böylece Avrupa Merkez Bankası faiz oranını 2008'den beri en yüksek düzeye çıkardı.

EURO BÖLGESİNDE PERAKENDE SATIŞLAR GERİLEDİ!

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,7 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin 2022 aralık ayına ilişkin perakende satış verilerini açıkladı.

Verilere göre, AB’de perakende satışlar, aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,6, önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 2,5 düşüşe geçti.

Euro Bölgesi’nde de perakende satışlar aralık ayında kasım ayına kıyasla yüzde 2,7, önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 2,8 geriledi. Böylece, perakende satışların ortalaması 2022 yılında önceki yıla göre Avro Bölgesi’nde yüzde 0,7, AB’de de yüzde 1,1 artış kaydetti.

Elinde euro olanları heyecanlandıran son dakika gelişmesi! Euro resmen böyle olacak! Herkes çabuk baksın!

Elinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euronun yönü belli oldu! 4 Şubat Cumartesi Euro/TL kuru