Ekonomi

Euro bugün ne kadar? 2 Aralık 2022 euro kaç TL? İşte euroda son durum!

Euro kuru TL karşısındaki yükselişine devam ederken, dolar yatay seyrini koruyor. Euro bugüne 19.61 liradan başlarken, Dolar ise 18.63 liradan başladı. Peki euro bugün ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 euro kaç TL? işte euroda son durum! Euro bugüne 19

Euro, Türk Lirası karşısındaki yükselişini sürdürmeye devam ederken, dolar yatay seyrine devam ediyor. Euro bugüne 19.61 liradan başlarken, Dolar ise 18.63 liradan başladı. Milyonlarca kişi euro kurunun bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki euro/TL bugün yükseldi mi, düştü mü? Euro bugün ne kadar oldu? İşte euro kurunda son durum...
 

FED BAŞKANI JEROME POWELL AÇIKLADI!

Geçtiğimiz gün Brookings Enstitüsü'nde konuşan Fed Başkanı Powell, "faiz artış hızını yavaşlatabiliriz" mesajını verdi. Bu güvercin mesaj piyasayı hareketlendirirken, doların değer kaybetmesine neden oldu. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen dolar endeksi 107.067'den 104.642'ye geriledi. Böylece dolar endeksi temmuz 2022 yılından beri en düşük seviyeyi gördü. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Piyasalarda bu ay bankaların faiz kararları takip ediliecek. Avrupa Merkez bankası faiz kararını 15 Aralık 2022 tarihinde açıklayacak.

Bankanın  faiz kararı öncesi ekonomistlerden ekonomistlerdend tahminler gelmeye başladı. ECB Başkanı Christine Lagarde, "Birkaç toplantıda faizleri artırmak zorunda kalabiliriz" diyerek Aralık ayında fazilerin artacağına yönelik sinyal geldi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nina aralık ayındaki toplantısında 75 baz puan faiz artıracağı beklentisi güçlü kalmayı sürdürüyor.

Peki bugün euro ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 euro kaç TL? işte euroda son durum!

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU? 2 ARALIK 2022 EURO KAÇ TL? EURO KURUNDA SON DURUM...

Son dakika Euro/TL kuru haftanın son işlem günü olan 2 Aralık Cuma günü yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ve döviz almak isteyen vatandaşlar ''euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Euro/TL kaç TL?'' sorularının cevaplarını aratıyor.

Euro kuru bugün kapanışta alış fiyatı 19,51 lira, satış fiyatı ise 19,59 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru alış fiyatı 18,69  lira, satış fiyatı ise 18,72 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi bugün gün içinde yüzde 0,57 düşüşe geçerek 1,046 seviyesinden kapanış yaptı.