Kent Haberleri

Euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 21 Mart 2023 Euro/TL kuru

Dolar/TL kuru 19 TL seviyesinin üzerinde işlem görürken, Credit Suisse'in satın alınması ve merkez bankalarının adımlarına rağmen  endişeler devam ederken Euro/TL'de sınırlı yükseliş devam ediyor. Euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 21 Mart 2023 Euro/TL kuru. Hazine bugün 5 yıl vadeli sabit kuponlu ile 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihraçlarını gerçekleştirecek

Yurtiçinde ise Hazine'nin iki ihalesi ve 14 Mayıs ayında yapılacak seçim sürecine yönelik gelişmeler piyasalarda yakından takip ediliyor. Hazine bugün 5 yıl vadeli sabit kuponlu ile 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihraçlarını gerçekleştirecek. Kritik gelişmeler sonrasında euro ne kadar oldu? Euro kaç lira? 21 Mart 2023 Euro/TL kuru.


 

EURO BUGÜN NE KADAR?  21 MART 2023 EURO/TL KURU

Dolar/TL kuru bu sabah 19.02 TL, 19.0205 TL seviyesindeydi. TCMB "istikrarlı TL" için depremden sonraki beş haftada toplam brüt rezervlerinde 9.6 milyar dolar düştü. TL depremden bugüne 1.5 ayda dolar karşısında yüzde 1 değer kaybına uğradı. 

Yüzde 0.14 oranında bir değişim yaşayan Euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.

Euro bir önceki kapanışını 20.3735 TL'den yapaken, şu anda 20.34 TL alış ve 20.44 TL satış fiyatından işlem görüyor. 

YARIN FED FAİZ KARARI AÇIKLANACAK!

Bu hafta piyasaların gözü Fed faiz kararına çevrildi. Yarın Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. 

Fed faiz kararına yönelik Jerome Powell'ın açıklamaları yakından takip edilecek.

Yılın ilk FED faiz kararı toplantısında ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırdı ve yüzde 4,50-4,75 aralığına çıkardı.

Fed tarafından mart ayında faizleri 25 baz puan artırılması bekleniyor. Moody's, "Bankacılık sistemindeki stres yoğunlaşır ise Fed durumu değerlendirmek için faiz artırımlarını durdurabilir"  denildi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI FAİZ KARAIRNI AÇIKLAYACAK!

Bu hafta perşembe günü Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merkala beklediği faiz kararını açıklayacak. TCMB geçen ay politika faizinde "ölçülü" olarak nitelediği 50 baz puan indirime gitmişti.

Reuters anketine katılan 18 ekonomist  TCMB'nin bu ay politika faizini yüzde 8.50 seviyesinde sabit bırakacağı yönünde açıklamalrda bulundu.

Altın fiyatları zirveye tırmandı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu? 21 Mart 2023 altın fiyatları

Dolarda yarından sonra resmen dananın kuyruğu kopuyor! Elinde avucunda dolar olanlar acilen gardını alsın!