Ekonomi

Euro doları solladı! Peki euro ne kadar oldu? Son dakika euro/TL kuru

Son dakika euro kurunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Euro doları geçeken,  dolar değer kaybetmeye başladı. Peki euro ne kadar oldu? Euro kaç lira? İşte 26 Ekim 2022 soru/TL kuru. Euro bu sabah saat 09

Yarınki Avrupa Merkez Bankası'nın faiz  kararı öncesi euro yeniden doları geçti. Euro bu sabah saat 09.10 itibariyle 18,57 liradan işlem gördü, ilerleyen saatlerde 18,65 liraya yükseldi. Böylelikle euro/dolar paritesi 20 Eylül tarihinden itibaren ilk kez 1 seviyesinin üzerine çıkarak 1,0031 seviyesini gördü.

Euronun yükselişinde Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yarınki toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği beklentisi etkili oldu.

EURO/TL YILIN ZİRVESİNDE

Euro/dolar paritesindeki yükselişle yurt içerisinde de Euro/TL yüzde 1’in üzerinde artışın olması ile birlikte 18,70 TL seviyesine çıktı. Bu seviye 2022 yılı içerisinde görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi.

 

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası da yatay bir seyir görülen Dolar/TL’de ise sakin seyir 18,60 TL civarında sürüyor. Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,62 TL, satış fiyatı 18,70 TL seviyesinden işlem görüyor.  

 

YARIN GÖZLER KRİTİK KARARDA

Avrupa'da devam eden enerji tedarik sıkıntılarına İngiltere'deki siyasi belirsizlik de eklenirken ortam kızıştı. Yarın ise  tüm gözler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı (ECB) ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin faizleri 75 baz puan artıracağı öngörülürken, Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı konuşmada vereceği mesajlar varlık fiyatları açısından önemli olacak.

 

Yarın ECB faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması da yakından takip edilecek. Cuma günü ise Almanya'da 3. çeyrek büyüme ve enflasyon ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verileri yatırımcıların odağında olacak. Analistler, yarın faizlerde 75 baz puanlık artırıma gitmesi beklenen ECB'nin gelecek döneme ilişkin vereceği mesajların paritenin seyrinde etkili olabileceğini belirterek, hafta bitimine kadar yoğun veri ve haber akışı ile dalgalanmanın sürebileceğini ifade etti.

Cüzdanında 1 eurosu bile olanlar bakmadan geçmeyin! Herkes bu kararı bekliyor! Euro yarın böyle olacak

Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

1 euronuz bile varsa sakın bakmadan geçmeyin! 2 gün sonra yer yerinden oynayacak