Kent Haberleri

Euro kuru 20 TL'ye merdiven dayadı! Cüzdanında euro saklayanlar çabuk bakın! Son dakika euro/TL kuru...

Son dakika euro/TL kuru 20 TL'ye merdiven dayadı. Bugün açıklana ABD enflasyon rakamlarının ardından dolar değer kaybederken euro yükselmeye başladı. Euro/TL ne kadar oldu? 13 Aralık 2022 euro kurunda son durum... Piyaların heyecanla beklediği ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar değer kaybederken euro kuru hızla yükselerek 20 TL'ye merciven dayadı

Euro kurunda son durum yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından merakla takip ediliyor. Piyaların heyecanla beklediği ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar değer kaybederken euro kuru hızla yükselerek 20 TL'ye merciven dayadı. Euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira?  Aralık 2022 euro/TL kuru.

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Özellikle döviz piyasasının merakla beklediği BAD enflasyon rakamları bugün açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre tüketici fiyat endeksi aylık yüzde 0.1 ile yüzde 0.3'lük tahminlerin altında kaldı. Yıllık artış yüzde 7.1 oldu. Beklenti yüzde 7.3 artış olması yönündeydi.

Beklentilerin altında kalan enflasyon verileri sonrasında dolar kuru hızla düşüşe geçerken euro resmen 20 TL'ye merpen dayadı. Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? Euro/TL kuru kaç lira? 13 Aralık 2022 euro/TL kurunda son dakika gelişmeler.

EURO/TL KURU SON DAKİKA!

Euro/TL kuru hızla yükselmeye devam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününe yükselişe başlayan euro/TL kuru kapanışta 19,85 liraya kadar yükseldi. Şu dakikarda euro alış fiyatı 19,82 lira, satış fiyatı ise 19,85 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise yüzde 1,12 yükselerek 1,06 seviyesi ile rekora koşuyor.

PİYASALARDA BU HAFTA!

Bu hafta piyasalarda kritik gelişmeler takip edilecek. Bu hafta içi Avrupa ve Amerika merkez bankalarının faiz kararı açıklanacak. Yarın ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı belli olacakken, 15 Aralık günü ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak.

Amerika Merkez bankası faizleri düşürmeyi düşünürken, Avrupa Merkez Bankası ise faiz artışı yapılması yönünde açıklamalarda bulundu. 

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell; "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir.” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı  ChristineLagarde, “Arzın düşük olduğu bir ekonomide aşırı talep yaratan maliye politikaları merkez bankalarını para politikalarını normalde olması gerekenden daha fazla sıkılaştırmaya zorlayabilir” ifadesini kullandı. 

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Piyasaların gözü bu kritik kararda! 3 gün sonra euro bu kadar olacak!

Elinde euro olanlar hemen harekete geçsin! Euro 2 gün sonra bu kadar olacak! Cebinde 1 euro bile olanlar hemen baksın!

Piyasaların gözü euro dolar paritesine çevrildi! Euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi?