Ekonomi

Euro ne kadar oldu? 18 Ocak 2023 euro kuru kaç lira? Piyasalarda son durum...

Euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta rekor kıran euro bugün ne kadar oldu? Euro 18 Ocak 2023 kaç lira? Son dakika euro/TL kuru... Dolar/TL kuru değer kaybederken euro yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor

18 Ocak 2023 döviz kurlarındaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru değer kaybederken euro yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararı önce gözler piyasalara çevrildi. Peki Euro ne kadar oldu? 18 Ocak 2023 euro kuru kaç lira? 

EURO NE KADAR OLDU? 18 OCAK 2023 EURO KAÇ LİRA? EURO/TL KAÇ TL? SON DURUM...

Euro ne kadar oldu? 18 Ocak 2023 euro kuru kaç lira?  soruları arama motlarında sıkça araştırılıyor. Euro/TL kuru bugün 20,61 liradan alınıp, 20,688 liradan satılıyor. Euro dolar endeksi ise 1,0846 seviyesinden işlem görüyor.

 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI YARIN AÇIKLANACAK!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı yarın açıklanacak. 

Bloomberg HT Araştırma’nın Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararına yönelik anketi sonuçlandı. Piyasa aktörleri TCMB'nin bu toplantıda faizi sabit tutması bekliyor.

Yarın açıklanacak olan faiz kararı anketine katılan 15 kurumun ortak beklentisi, politika faizinin yüzde 9 seviyesinde sabit kalması yönünde oldu.

FED FAİZ BEKLENTİSİ!

Amerika Merkez Bankası (FED) tarafında alınacak olan faiz kararı ile doların yönü  belli olacak. Fed'in vereceği faiz kararı ile ilgili tahminler şimdiden gelmeye başladı. Şu an ABD’de  25 baz puan artışı yapacağına yönelik tahminler yüzde 80’lere çıktı. 

 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı, milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. Piyasaları yakından ilgilendiren ECB faiz kararı öncesinde, para politikası kurulunun alacağı faiz kararı merak ediliyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman?

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayımlanan para politikası toplantı takvimi sonrasında faiz kararının ne zaman açıklanacağı resmen belli oldu. Buna göre; ECB, bu yılın ilk toplantısını 2 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirecek.

 

ECB, enflasyondaki sert yükselişi sınırlamak için temmuzdan bu yana faizleri toplam 2,5 puan artırdı.  Fakat politika yapıcılar şu anda yüzde 10'un hafif altında bulunan enflasyonu 2025 yılına kadar ECB'nin yüzde 2 hedefine düşürmek için daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını aktardılar. 

Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Doların ne kadar olacağı resmen belli oldu! Merkez Bankası net rakamı açıkladı! Hemen bakın

Altın, dolar, gümüş, euro... Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararında!