Kent Haberleri

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler sebebiyle milyonlarca kişi kuru yakından takip ediyor. Peki, 27 Temmuz 2023 euro ne kadar oldu? Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) çevrildi.günü olan 27 Temmuz 2023 günü, euro'nun ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor

Haftanın 4. günü olan 27 Temmuz 2023 günü, euro'nun ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini beklentiler kapsamında 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek düzeyine yüükseltmesinden sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası gerçekleştireceği sözle yönlendirmelerine çevrildi.

Yatırımcılar bu kapsamda, "Euro ne kadar? Euro düşecek mi, yükselecek mi?" sorularına yanıt arıyor. 

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda. Peki, Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yüzde 0.26'luk bir değişim kaydeden euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 29.932 liradan yapan euro şu anda 29.9164 lira alış ve 29.9476 liradan işlem görüyor.

ECB FAİZ KARARININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayımlanan para politikası toplantı takvimine göre faiz kararının açıklanacağı tarih belli oldu.

ECB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu kapsamda, ECB faiz kararı toplantısı 27 Temmuz'da (bugün) yapılacak. Toplantı sonrası faiz kararı saat 15.15'te belli olacak.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

ECB FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

NTV'de yer alan detaylara göre, geçen senenin mart ayından bu yana her toplantıda politika faizini artıran Fed, geçtiğimiz ay bu adımlarına ara vererek politika faizini sabit tutmuştu. Dün gerçekleşen temmuz toplantısında ise politika faizini 25 baz puan yükselterek yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkaran Fed, böylece politika faizini 31 Ocak 2001'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarmış oldu.

Avrupa borsalarında negatif bir seyir devam ederken bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmelere çevrildi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan yükseltmesine kesin gözüyle bakılırken, politika metninde ve Lagarde'ın açıklamalarında gelecek döneme ilişkin olası ipuçları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri