Kent Haberleri

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Piyasaların gözü bu kritik kararda! 3 gün sonra euro bu kadar olacak!

Ekonomi dünyasının gözü bu haftaki üç önemli kritik veride olacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Euro dolar paritesi için uzman isimden açıklama geldi. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euroda dananın kuyruğu kopuyor. İşte ayrıntılar.. Avrupa Merkez Bankası fazi ve ABD Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak

Bu hafta piyasaların gözü Merkez Bankalarının faiz kararına çevrildi. Avrupa Merkez Bankası fazi ve ABD Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Yatırımcıların gözü son zamanlarda rekor kıran euro kuruna çevrilirken yatırımcılar euro yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. Konu ile ilgili Ekonomist Murat Özsoy'dan açıklama geldi. 

EURO YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Son dakika euro kuru ile ilgili son dakika gelişmeleri yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Son günlerde rekor seviyelere yükselen euro için Ekonomist Murat Özsoy'dan açıklama geldi. 
 Ekonomist Murat Özsoy, "Bu haftanın genelinde sert iniş çıkışlar olabileceği gibi ana trend olarak paritenin euro lehine gelişmesini ve 1.05’in daha da üzerine çıkmasını bekliyorum" dedi.

 

Ekonomist Murat Özsoy, bu hafta piyasalardaki üç önemli kritik gelişmeye değindi.  Murat Özsoy "Hatırlayacak olursak bu sene Eylül'ün sonlarında paritenin 1’in altına inmesi, hammaddeyi dolar cinsinden alıp bunu işledikten sonra nihai ürünü ana ihracat pazarlarımız olan euro bölgesine euro ile ihraç eden ihracatçı kesim için önemli bir sorun teşkil etmişti.

Kasım ayının başlarında yeniden toparlanarak 1 seviyesinin üzerine çıkan parite şu sıralar 1.05 seviyelerinin biraz üzerinde" ifadesini kullandı.

3 GÜN SONRA EURODA DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR!

Euro dolar paritesi için  kritik üç güne değinen Özsoy, şu değerlendirmeleri yaptı: "ABD Kasım ayı manşet enflasyonunda hem yıllık hem de aylık bazda artış hızında gerilemenin olması bekleniyor. Fed’in bu toplantıda nerdeyse kesin gözüyle bakılan 50 baz puan artışın ardından muhtemelen Jerome Powell önceki 75 baz artış yapılan toplantılara kıyasla biraz daha umutlu konuşacak. Öyle tahmin ediyorum ki piyasalar yeni yılın ilk toplantısında 25 baz puan artışı fiyatlamaya başlayacak. Bu durumun ABD dolar endeksinde biraz gevşeme yaratmasını bekliyorum.” dedi. 

 

Perşmbe günü yani üç gün sonra tüm piyasaların gözü kulağı  Avrupa Merkez Bankası’nda olacak. Bankanın 50 baz puan artışı yapması bekleniyor. Lagarde Powell’a kıyasla enflasyon ile mücadeleye karşı daha temkinli bir söylemde bulunabileceği söyleniyor. 

Tüm bu gelişmelerin eşiğinde, sert iniş çıkışların olabileceğini belirten Özsoy, “Bu haftanın genelinde sert iniş çıkışlar olabileceği gibi ana trend olarak paritenin euro lehine gelişmesini ve 1.05’in daha da üzerine çıkmasını bekliyorum.'' diyerek euro kurunun yükseleceğini söyledi.

Elinde euro olanlar hemen harekete geçsin! Euro 2 gün sonra bu kadar olacak! Cebinde 1 euro bile olanlar hemen baksın!

Piyasaların gözü euro dolar paritesine çevrildi! Euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi?