Ekonomi

Euronun kaderini belirleyecek kritik açıklama geldi! Euro yatırımcıları dikkatli olun!

Euro kurunda dikkat çeken dalgalanmalar devam ediyor. Kiritik açıklama sonrası Euro/dolar paritesi 0.9945 ile sınırlı seviyede düşüşe geçerken yatırımcılar euro kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro düşecek mi, yükselecek mi? sorusunun yanıtını merak edip araştırtıyor

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca kişi euronun ne kadar olacağını merak ediyor.Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro düşecek mi, yükselecek mi? sorusunun yanıtını merak edip araştırtıyor.

Merkez Bankalarının enflasonla mecadele kapsamında faizlerİ artırma kararları etkisini göstermye devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası'ndan konu ile ilgili kritik açıklama geldi. Açıklama sonrasında euro dolar paritesi  gerilemeye başladı. İşte son dakika euro kurundaki gelişmeler.

KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin, peş peşe tarihi üçüncü faiz artırımının ardından Euro bölgesinde resesyon olasılığının yükselmiş olsa bile enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Lagarde, Letonya haber portalı Delfi'ye yaptığı açıklamada, yüksek enerji maliyetlerinin ekonominin giderek daha fazla alanını etkilediğini aktardı.

Enflasyon oranının bu kadar yüksek seviyelerde ne kadar uzun süre kalırsa ekonomiye yayılma riskinin de o kadar büyük olacağını söyeleyen Lagarde, "Bizim görevimiz, fiyat istikrarıdır ve elimizdeki tüm araçları kullanarak bunu sağlamalıyız. Enflasyonu yüzde 2 hedefimize geri getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.


EURO DOLAR PARİTESİ SINIRLI GERİLEDİ

Güne 0.9929 ile başlayan euro/dolar paritesi, saat 09:21 itibarıyla yüzde 0,16 azalışla 0.9945'dan işlem gördü. Dün en düşük 0.9743, en yüksek 0.9967 seviyelerini gören Euro/Dolar, günü 0.9959 seviyesinde tamamladı.  Euro/Dolar pariesi, 13.10.2022 tarihinde 0.9632 ile son bir ayın en düşük, 27.10.2022 tarihinde ise 1.0094 ile son bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

EURO NE KADAR? EURO/TL KAÇ LİRA? 7 KASIM 2022 EURO KURU

Bugün euro/TL kuru alış fiyatı 18,47 lira, satış fiyatı 18,54 lira seviyesinden güne başladı. Açılışta euro dolar paritesi 0,99 seviyesinden işlem görürken kapğanışta euro dolar paritesi değer kaybetti.

Euro/TL alış fiyatı 18,51 lira, satış fiyatı ise 18,61 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Euro yağmuru geliyor! Cepler euro dolup taşacak! Bir kenarda eurosu olanlar sizi ilgilendiriyor! Son dakika euro/TL kuru

1 euronuz bile varsa şimdi bakın! Euro'da deprem başladı mı? 1 euro bugün ne kadar? 6 Kasım 2022 euro kuru

Cebimde sadece 1 euro var diyorsanız bile bakın! Euro uçuş için hazırlanıyor! Koşun, hemen yetişin