Kent Haberleri

Euronun yönü resmen belli oldu! Başkan Lagarde açıkladı! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın! Yatırımcılar ve euro alıp satmak isteyen vatandaşlar euronun yönünü merak ediyor

14 Şubat Salı euro/TL kuru yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ve euro alıp satmak isteyen vatandaşlar euronun yönünü merak ediyor. Euro yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını araştırırken  Başkan Lagarde açıkladı! Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın!

BAŞKAN LAGARDE AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde 16 Mart'ta yapılacak olan yılın ikinci faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü açıklamıştı. Faiz kararı beklentiler doğrultusunda 50 baz puan olarak gerçekleşti.

ECB, gecelik mevduat oranını yüzde 2,5; gecelik borç verme oranını yüzde 3,25 ve politika faizini de yüzde 3 seviyesine çıkarttı. Piyasanın beklentisi de 50 baz puan olacağı yönündeydi.

Karar metninde ECB Mart ayında da 50 baz puanlık artışın olacağına yönelik açıklamalar yer aldı. Karar metninde Mart ayı için şu ifadelere yer verildi: "Banka Mart ayında yapılacak para politikası toplantısında faizi 50 baz puan daha artırmaya niyetli" denildi.

Metinde faizlerin istikrarlı ve ciddi ölçüde artması gerektiğine vurgu yapıldı. ECB karar metninde, "Faiz oranları enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesi için ciddi şekilde sınırlayıcı seviyede tutulacak" dedi.

Bu açıklama euro kurunun yönünü yukarı çevirerek, euro dolar paritesi 1,10 seviyesine kadar yükseldi ve euro dolara karşı üstünlüğünü ilan etmişti. 

ECB'nin ikinci 2023 yılının ikinci toplantısı 16 Mart 2023 tarihinde yapılacak. Beklentiler doğrultusunda banka faizleri 50 baz puan artış gerçekleştirmesi halinde euronun yükselişe geçmesi öngörülüyor. 

Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro bugün kaç TL? Euro kaç lira? 14 Şubat 2023 euro/TL kuru...
 

EURO/TL KURU NE KADAR? EURO/TL KURU BUGÜN KAÇ LİRA? 14 ŞUBAT 2023 EURO/TL KURU

14 Şubat 2023 Salı günü euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Euro/TL kuru alış fiyatı bugün 20,46 TL, satış fiyatı ise 20,53 TL seviyesinde. Euro dolar paritesi ise 1,074 seviyesinde değerleniyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru ise 19,074 liradan alınıp, 19,114 liradan satılıyor.

Dolar 14 gün sonra resmen bu kadar olacak! Yastık altında 1 doları bile olanlar acil baksın

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları gören küçük dilini yutacak! Elinde altını olan hemen baksın! 14 Şubat altın fiyatları