Kent Haberleri

Euronun yönü resmen belli oldu! Uzmanlar açıkladı! Yastık altında euro saklayanlar çabuk bakın

Euro kuru, güçlü dolar karşısında yükselmeye devam ediyor. Euro kurunun ne kadar olacağını merak edenler için uzmanlardan açıklama geldi. Euro kurunun yönü resmen belli oldu. İşte euro böyle olacak... Euro dolar paritesi her geçen gün yükselirken uzmanlardan yön açıklaması geldi

Son dakika euro kuru ekonomi gündeminde yer almaya devam ediyor. Euro dolar paritesi her geçen gün yükselirken uzmanlardan yön açıklaması geldi. Euro kurunun yönü resmen belli oldu. Yastık altında euro saklayanlar çabuk bakın!

EURONUN YÖNÜ BELLİ OLDU

Euro dolar paritesi yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Piyasa uzmanları euro kurunun yönü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD enflasyon verilerilerinin beklentilerin altında gelmesi ile euro dolar karşısında güçlenmeye başladı.

Euro dolar paritesi 1,04 seviyesine kadar yükselirken Temmuz ayındaki seviyesine geri döndü.  Euro dolar paritesi bu yıl içinde en düşük 0,95 ile eylül ayında görüldü.

Uzmanlar euro için daha fiyatlanacak alan olduğunu belirterek euro kurunun yönünü resmen açıkladı.

Euro dolar paritesinde aşağı yönlü bir hareket bekleyen uzmanlar,  hem Fed hem de Avrupa Merkez Bankası (ECB) önümüzdeki dönemde faiz artıracağını belirtti. Önümüzdeki dönemlerde euro dolar paritesinin 1,07 seviyesine doğru yükseliş olmayacağını söylediler. 

Avrupa’daki resesyon ihtimaline değinen Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, “Parite aşağı doğru bir deneme yapabilir. Avrupa’da sorunlar henüz başlamadı. Kış geliyor, savaş devam ediyor, enerji fiyatları da yükseliyor” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan euroda yükselişlerin olabileceğini işaret eden uzman isim Coface Türkiye Ekonomisti Seltem İyigün  “Euro Bölgesi'nde enflasyon çift hanelerde ve artmaya devam ettiğinden sıkılaştırma döngüsü daha uzun süre devam edebilir. Bu da euronun değerlenmesini destekleyebilir”  dedi.

Peki euro/TL kuru bugün ne kadar? Euro kaç lira oldu? Bugün euro fiyatı ne kadar oldu? Euro kaç TL? 17 Kasım 2022 euro kuru.

 

EURO/TL KURUNDA SON DURUM

Euro kuru haftanın dördüncü işlem gününe yükselişle başladı. Euro alış fiyatı bugün 19,35 lira, satış fiyatı 19,44 lira seviyesindne işlem görüyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0385 banında hareket ediyor.

''Euro kurunda daha fiyatlanmamış bir alan var'' diyen uzmanlardan çarpıcı yorum geldi! Euro ne kadar olacak? 

Euro fiyatı yükseliyor! Yastık altı kabardıkça kabarıyor! Sadece 1 euronuz bile varsa acele edin

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme beklendiği gibi gerçekleşti!