Ekonomi

Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira? 22 Kasım 2022 euro/TL kuru

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçen euro dolar paritesi bugün tekrar gerilemeye başladı. Peki Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 22 Kasım 2022 euro/TL kuru. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar endeksi düşmeye başladı

Dün sınırlı düşüşe geçen euro dolar paritesi yüzde 12 artışla kritik seviyenin üzerinde işlem gördü. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar endeksi düşmeye başladı. Dolar endeksinin gerilemesi ile dolar ciddi değer kayıpları yaşarken euro kuru yükseldi.

En düşük 1,0223, en yüksek 1,0334 seviyelerini gören Euro/dolar,  günü 1,0245 seviyesinde kapattı. Euro/dolar, 03.11.2022 tarihinde 0,9730 ile son bir ayın en düşük, 15.11.2022 tarihinde ise 1,0481 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed'in Aralık ayında yapacağı faiz kararı yaklaşırken, dolar kurunda hareketlenemeler başladı. Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Piyasaların gözü perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. 

Euro dolar karşısında bugün düşüşe geçti. Güne 19,51 liradan başlaya euro kuru bugün ne kadar oldu? İşte son dakika euro/TL kuru..

PİYASALARDA SON DURUM

Avrupa'da enflasyon, para politikası uygulayıcıları için başlıca problem olmaya devam ediyor. Geçen hafta açıklamalarda bulunan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonla mücadelede taviz vermeyeceklerini belirtirken, aralık ayı toplantısında bankanın 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ECB'nin şahin tutumuyla ay başında önemli oranda değer kazanan avro/dolar paritesi ise Fed'in para politikası adımlarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya düşüşle başladı ve şu sıralarda 1,0280 seviyesinde dengelendi.

EURO BUGÜN NE KADAR? EURO KAÇ LİRA? EURO/TL KAÇ LİRA?

Euro/TL alış fiyatı bugün güne 18,68 lira, satış fiyatı ise 19,51 liradan başladı. Sabah Euro dolar paritesi ise 1,02 seviyesinde işlem görürken kapanışta 1,0267 seviyesine geriledi.  Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 19,16 lira, satış fiyatı ise 19,23 liradan işlem görüyor. 

Elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusuna yanıt analistlerden geldi! Bakın euro tam olarak bu kadar olacak

Az önce kırmızı bir kodlu uyarı yapıldı! Elinde dolar, euro, altın ne varsa herkes dikkat