Ekonomi

Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç TL? Son dakika euro kuru

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve döviz almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Güne 18,33 TL seviyesinde başlayan euro ne kadar oldu? Euro kaç lira? 21 Ekim 2022 euro kuru. Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Euro kaç TL? Euro kaç lira? soruları sorgulatılıyor

Güne 18,33 TL seviyesinde başlayan euro kurunun ne kadar olduğu merak ediliyor. Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? Euro kaç TL? Euro kaç lira? soruları sorgulatılıyor.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı dün açıklandı. Merkez Bankası faiz kararını açıklaması ve faiz oranını düşürmesi ile piyasalarda hemen hareketlilik başladı. Altın piyasası düşüşe geçerken dolar ve euro yükselişe geçti Euro dolar paritesi 0,97 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar endeksi ise 113 seviyesine yükseldi.
 

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU? EURO/TL KAÇ LİRA?

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler takip ediliyor. Haftanın son işlem günmü olan Cuma günü euro kuru yurt içi piyasalarda alış fiyatı 18,30 TL, satış fiyatı ise 18,38 TL seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL kuru sabah saatlerinde ise  18,33 TL seviyesinden güne başladı. Euro/TL kuru bugün gün içinde değer kazanarak yükselişe geçti. Euro kuru Haftayı yükselişle kapattı. Euro dolar paritesi ise 0,98 seviyesine yükseldi.

EURO BÖLGESİ KAMU BORCU 12,1 TRİLYON OLDU

Euro Bölgesi'nde kamu borcunun GSYH'ye oranı, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 94,2 seviyesine ulaştı. Toplam kamu borcu Euro Bölgesi'nde 12,1 trilyon euroyu buldu. Yunanistan, İtalya, Portekiz, İspanya, Fransa ve Belçika kamu borcunun GSYH'ye oranının en fazla olduğu ülkeler olarak kaydedildi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2022 yılı ikinci çeyrek kamu borcu ve bütçe açığı verileri açıklandı. Buna göre, Euro Bölgesi'nde ilk çeyrekte yüzde 95,2 olan kamu borcunun Gayrisafi Yurt içi Hasıla'ya (GSYH) oranı, ikinci çeyrekte yüzde 94,2 oldu.

Söz konusu oran 2021 yılının ikinci çeyreğinde AB'de yüzde 90,5, Euro Bölgesi'nde yüzde 97,9 olarak tespit edilmişti. Böylece, toplam kamu borcu Euro Bölgesi'nde 12,1 trilyon euro, AB'de de 13,1 trilyon euro seviyesini buldu.

Euro alalım mı, bozduralım mı? Net yanıt şimdi geldi! Uzman isim açıkladı! Son dakika euro kuru

Merkez Bankası kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Euro kaç TL? 20 Ekim 2022 euro/TL kuru