Kent Haberleri

Euro/TL bugün ne kadar oldu? 2 Şubat Perşembe euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru

Dolar TL kuru yatay bir seyir izlerken, Euro güne yükselişle başladı. Euro dolar paritesi ise sınırlı düşüşle işlem görüyor. Euro/TL bugün ne kadar oldu? 2 Şubat Perşembe euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru... Ancak yetkililer "artırımların devam etmesinin" gerekli olacağını öngötüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) bir yıl süren büyük ölçekli faiz artırımlarından sonra dün beklentilere paralel olarak faizleri 25 baz puan artırdı. Ancak yetkililer "artırımların devam etmesinin" gerekli olacağını öngötüyor. 

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede önemli bir eşiği atladığı yönündeki açıklamasının ardından değer kaybetmeye başladı.

Bugün ise Avupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırarak 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yükseltti. Peki euro Euro/TL ne kadar oldu? 2 Şubar Perşembe euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırarak 2008 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

ECB'den yapılan açıklamada, Banka'nın üç temel politika faizini 50 baz puan artırdığı belirlendi.

ECB'nin ekonomide resesyon beklentisine karşılık faiz oranlarını 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkarması dikkatleri çekti.

Banka, üç temel politika faizini temmuz ayında 50 baz puan, eylül ve ekimde de 75'er baz puan ve aralık ayında ise 50 baz puan artırmıştı.

ECB karar metninde, enflasyonun yüzde 2 olan orta vadeli hedefe dönmesini sağlamak için faiz oranlarını kademeli ve ciddi şekilde artırmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

ECB:  "Banka Yönetim Konseyi, martta yapılacak para politikası toplantısında faizi 50 baz puan daha artırmaya niyetli." ifadelerini kullandı.

Peki Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrası euro ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? Euro/TL Kaç lira?

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? 2 ŞUBAT 2023 EURO/TL KURU

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrası tüm gözler euroya çevrildi. Euro/TL kuru bugün güne yüskelişle başladı ve euro dolar paritesinde 1,10 seviyesi görüldü. Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 20,61 lira, satış fiyatı ise 20,76 lira seviyesinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda dolar kuru alış fiyatı 18,96 lira, dolar kuru satış fiyatı ise 19,00 TL seviyesinden işlem görüyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın

Euronun yönü resmen belli oldu! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Euro kurunda son dakika gelişmesi