Ekonomi

Euro/TL düştü! Euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 5 Ocak 2023 euro/TL kuru

Döviz kurları, bugün de ekonominin gündeminden düşmüyor. Euro/TL kuru bugün aşağı yönlü hareket etti. Peki Euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 5 Ocak 2023 euro/TL kuru. Euro/TL kuru milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor

Son dakika euroTL kuru döviz almak isteyenler ve yatırımcılar tarafındfan yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Yaklaşık bir hafta önce rekor kırarak 20 TL'yi geçen euro, bugün düşmeye başladı.

Peki Euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro/TL kaç lira oldu? 5 Ocak 2023 euro/TL kuru..

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? EURO KAÇ LİRA? EURO NE KADAR OLDU? 5 OCAK 2023 EURO/TL KURU...

Son dakika euro/TL kurunun ne kadar olduğu merak ediliyor. Euro/TL kuru bugün alış fiyatı 19,87 lira, satış fiyatı ise 19,95 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru ise 18,88 liradan alınıp, 18,92 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi an itibariyle yüzde 0,57 düşüşle  1,0543 seviyesinden değerleniyor.

Analistlere göre; 2022'de ECB'nin faiz artırımı konusunda Fed'in gerisinde kalmasından zarar gördüyse 2023 yılında bu durum tersine dönmesi bekleniyor.  ECB, kendi adına daha az agresif bir faiz artırımına yöneldiğinin sinyallerini veren Fed'i yakalayabilir.  ECB 2023 yılında şahin tonda faiz artışları yapacağına yönelik gelen açıklamalar eurounun yönünü yukarı çevirdi. 2023 yılında euronun yükselişe geçerek 20 lira seviyelerini geçmesi bekleniyor.

EURO BÖLGESİNDE FİYATLAR GERİLEDİ!

Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları kasım ayında aylık ve yıllık bazda düşüş gösterdi Euro Bölgesi ekonomisine yönelik üretici fiyatları açıklandı. Buna göre kasımda aylık bazda üretici fiyatları yüzde 0.9 oranında geriledi. Piyasa beklentisi de üretici fiyatlarının yüzde 0.9 oranında düşmesi yönündeydi.  Bir önceki ay ise üretici fiyatları yüzde 3 oranında düşmüştü. 

Kasım ayında yıllık bazda üretici fiyatları ise yüzde 27.1 olarak gerçekleşti. Bir önceki ay yıllık üretici fiyatı yüzde 30.5 seviyesindeydi.