Ekonomi

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Doların, bankacılık sektöründeki gerilimin azalması ve ABD'de faizlerin zirve seviyeye yakın olması beklentileriyle birçok para birimi karşısında gerilemesi gözlemlendi

Dolar karşısında yüzde 0,8 artışla 1,0926'ya yükselen Avrupa'nın ortak para birimi, 23 Mart'ta Şubat ayından beri en yüksek seviyeyi test ettiği 1,0930'a yaklaştı.

Doların, bankacılık sektöründeki gerilimin azalması ve ABD'de faizlerin zirve seviyeye yakın olması beklentileriyle birçok para birimi karşısında gerilemesi gözlemlendi.

Almanya'da enflasyon, doğalgaz maliyetlerindeki düşüşe rağmen, tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışlarını sürdürmesi beklentilerini güçlendirdi. Almanya'da tahvil getirileri de yükseldi ve 2 yıllık tahvil getirisi, 14 baz puan artışla yüzde 2,8'e ulaşarak son 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Euro, yıl başından beri offshore yuan karşısında ve Ağustos 2021'den beri Avustralya doları karşısında en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise dünkü yükselişini tersine çevirerek 2 Şubat'tan beri en düşük seviyeye indi.

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!.. İşte ayrıntılar... Hemen bakın...

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!.. İşte ayrıntılar... Hemen bakın...

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 30 MART PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününde yani 30 Mart Perşembe gününe yükselme eğiliminde ilerlemektedir. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasından sonra 19,1590 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün, sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üstünde 19,1386'dan tamamlamıştır. Dolar/TL, 30 Mart Perşembe gününe yükseliş ile başlamasından hemen sonra saat 10.30 itibarı ile önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,1590'dan işlem gördü.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 20,7760'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,6 yükseliş ile 23,7210'dan satılıyor. Geçtiğimiz gün yüzde 0,2 artış ile günü 102,7 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu anlarda 102,6'da bulunmaktadır.

Dolar 25 TL'ye fırlayacak! Doların yürek hoplatan ayak sesleri duyuldu! Analistler gecikmeden açıkladı!
Teknosa'dan Samsung Galaxy S22 Ultra'ya karşı konulamaz şok indirim ve Samsung Galaxy Watch 4 hediye!
Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?
Ramazana özel çılgın indirimler! 5 litre ayçiçek yağı fiyatını görenler kapıda kuyruk oluşturdu! Fiyatı aniden düştü!