Sektörel

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının detayları peş peşe belli oldu ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!  Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenleme kapsamında, ilk üç senede  taksitin hane halkı gelirinin yüzde 30’unu geçen kısmı kadar destekte bulunulacak

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun resmen Resmi Gazete'de yayımlandı ve detaylar peş peşe belli oldu. 

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenleme kapsamında, ilk üç senede  taksitin hane halkı gelirinin yüzde 30’unu geçen kısmı kadar destekte bulunulacak. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı konut finansmanı için 5411 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan bankalara da nakit kaynak aktarımı gerçekleştirilecek. 

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!

İlk üç yılda taksitin hane halkı gelirinin yüzde 30’unu aşan kısmı kadar sağlanacak destek kapsamında, Cumhurbaşkanı bu oranı ve destek süresini değiştirmede yetkili olacak. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyası kapsamında, konut satış bedelinin yüzde 5'i müteahhit firmadan alınıp kredi veren bankaya verilecek. Bu şekilde kredi kullanan vatandaşın ödediği taksit tutarının düşmesi sağlanacak. 16 Ocak 2023 tarihinde başlayan kampanya için 10 günde 8 bin 27 başvuru yapıldı.

Yasayla, kampanyadan sonra fiyat yükselişi yaptığı belirlenenlere uygulanacak cezalar da bir bir belirlendi. Yanlış değerleme yapan firmalara cezalar 10 kat yükseltilerek kesilecek. 

Konut bedelinin en az yüzde 10’u kadar ceza uygulanabilecek.

Konutu alan da, hatalı değerleme tespit edilmesi halinde kredinin yüzde 5’i kadar ceza ödemesiyle karşılaşacak. Bu koşullar kapsamında 31 Aralık 2023 tarihine kadar konut kredisi sağlanacak. Cumhurbaşkanı bu süreyi de 1 sene uzatabilecek. 

Kampanya çerçevesinde bankalara sağlanacak konut finansman tutarı 220 milyar Türk Lirası'na ulaşacak. 

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!

YENİ EVİM KAMPANYASI HANGİ EVLER İÇİN GEÇERLİ? 

Daha önce satılmamış ve yüklenicilerin (inşaat firmalarının) mülkiyetindeki daireler ile henzü yapımına başlanmamış olan ya da yapımı süren  konut projelerinden ev alacak vatandaşlara katkıda bulunulacak. 

Yeni Konut Finansman Programı çerçevesinde alınan dairelerin, bildirilen finansman tarihinden itibaren 5 sene süreyle  satış ve devri gerçekleştirilemeyecek. 

Orta gelirliye yönelik Yeni Konut Finansman Programı çerçevesinde, katkılardan yararlanacak vatandaşların, yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğu belirlenirse, sunulan katkılar geri alınacak ve kullanılan finansman tutarının yüzde 5’i kadar idari para cezası kesilecek. 

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Özel okullara fahiş ücret ödeyen veliler dikkat! Fazla parayı böyle geri alacaksınız!

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

Tapu sahipleri aman dikkat! Geri sayım resmen başladı! Bu tarihi kaçıran yandı!

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...