Toki

Ev alacaklar dikkat! Sosyal konut projesiyle ilgili flaş gelişme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de duyurulması planlanan yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TOKİ ile 81 ilde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını belirterek gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını ifade etti

Eylül'de açıklanması beklenen yeni sosyal konut projesi hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, özel kontenjan ayrılacağını ifade etti. Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TOKİ ile 81 ilde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını belirterek gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını ifade etti.

"Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı altında yapılacakları sıralayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un paylaşımı şu şekilde:

"Birinci adım: Sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilmesi planlanıyor. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satışa çıkarılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan verilecek.

İkinci adım: Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılması planlanıyor.Üçüncü adım: İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olması planlanıyor."

SOSYAL KONUT PROJESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan sosyal konut projesi hakkında araştırmalar hız kazanmakta.  İşte konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hazırlıklarımız bitiyor.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapıalcak.

Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olabilecek.

Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılabilecek. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Konut kampanyasının ayrıntılarını önümüzdeki ay duyuracağız." dedi.

2+1 ile 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin liradan, taksitleri ise 1.442 TL’den başlamakta. Kuralı satışlara başvuru yapacak vatandaşlar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabilecek. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığıyla yapılabilecek.