Toki

Ev alacaklar dikkat! TOKİ uygun fiyatlı konut listesini yayımladı! 117 bin TL'ye 2+1 ve 3+1 sıfır daireler!

Artan konut fiyatlarından sonra ev almakta zorluk çeken vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni bir kolaylık sağlayarak devlet destekli konut satışı başlattı. Ayrıca TOKİ bazı illerde uygun fiyatlı dairelerinin fiyat listesini yayımladı. İşte ayrıntılar... Ev aryan vatandaşlar bu fiyat listesine çok sevinecek! TOKİ duyurdu

TOKİ'den kaçırılmayacak fırsat. Ev aryan vatandaşlar bu fiyat listesine çok sevinecek! TOKİ duyurdu... 117 bin TL'ye 2+1 ve 3+1 sıfır daireler.  Artan konut fiyatlarından sonra ev almakta zorluk çeken vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni bir kolaylık sağlayarak devlet destekli konut satışlanı başlattı. Ayrıca TOKİ bazı illerde uygun fiyatlı dairelerinin fiyat listesini yayımladı. Peki başvuru şartları neler? İşte Mart ayı TOKI il il satışa sunulan daire ve iş yerlerinin sayısı!

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, TOKİ Kahramanmaraş Elbistan'da yaptırılan 215 konutu satışa çıkardı. 165 adet 2 oada 1 salon konut ile 50 adet 3 oda 1 salon konut için başvurular 23 Şubat 2022-4 Mart 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurular  Ziraat Bankası  Kahramanmaraş lli Şubeleri ve E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaşa kolaylik sağlayan Toplu Konut Idaresi Başkanlığı (TOKI) projelerinde yer alan konutlarda da yüzde 50 oranında artış yaşandı. Mevcut durumla birlikte yeni yılda konut sahibi olmak isteyenler hayallerini bir süre ertelemek durumunda kaldı.

DEVLET DESTEKLİ KONUTLAR  SATIŞTA

Konut almakta zorlanan vatandaşlara TOKİ'den sevindiren haber geldi. TOKİ yeni bir kolaylık sağlayarak devlet destekli konut satışlanını başlatarak ve uygun fiyatlar karşılığında satışa sundu.

Vatandaşları sevindirmeye devam eden TOKI, ülke genelinde pek çok farklı noktada bulunan konutlarının satış başvurularının başladığını duyurdu.

BAŞAKŞEHİR'DE KONUT FIYATLARI ÇOK UYGUN

TOKİ'nin resmi internet sitesinde bulunan konut listesinde öne çıkan konutlar ise İstanbul Büyükşehir'de satışa çıkarılan konutlar oldu. Konut satış listesinde, Başakşehir'de yer alan 1 oda 1 salon evlerin fiyatlarının piyasanın oldukça altında olduğu görüldü.

ANKARA' da EN YÜKSEK FİYAT 410 BİN TÜRK LİRASI

TOKİ'nin 100 Bin Sosyal Konut' projesi kapsamında yer alan Ankara evleri. önümüzde ki günlerde satışa sunulacak. İçerisinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon büyüklüğüne sahip olan konutların bulunduğu proje için en düşük fiyat 300 bin 225 Türk Liraso olarak belirlenirken en yüksek fiyat ise 410 bin 424 Türk Lirası oldu.

KONYA İLİ, AKÖREN İLÇESİ TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU

"Proje Adı: KONYA İLI, AKÖREN İLÇESİ, 3. ETAP 219 ADET KONUT, 1 ADET 3

DÜKKANLI TICARET MERKEZİ

Satışa Sunulan Konut Sayısı: 2 oda 1 salon konut 15 adet Satış Yönetimi: Kuralı Satış

Satıcı: Toplu Konut idaresi Başkanlığı (idare)

Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara

İletişim Internet: wwwtokigovtr İletişim telefon: 444 86 54

Başvuru tarihleri: 14 Mart 2022 - 18 Mart 2022

Başvuru Bedeli: 500 Türk Lirası

Başvuru Yapılacak Banka Şubesi. TC. Ziraat Bankası AŞ. Projenin llindeki Şubeler ve e-Devlet üzerinden (eDevlet başvuruları 17 Mart 2022 tarihinde sona erecektir.)

1) BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

*Şehit Aileleri, Teror, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri

kategorisinde başvuracakların en az 3

(üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

* Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifakli/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bag, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri

kategorisi hariç)

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,

omisyon

Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gida, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.) 5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları

adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru

yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır

ÖDEME BİLGİLERİ:

Peşinat ve Vade Seçenekleri: peşinat bedeli için 180 ay vade,   peşinat bedeli için 240 ay vade

Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi: Konut teslim tarihini takip eden ay

Taksit Ödeme Periyodu: Ayda bir Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu: Yilda iki kez (altı ayda bir, Ocak - Temmuz) Güncelleme Oranı: Bir önceki 6 aylık dönemdeki. Memur maaş artış oranı, Yİ ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan (Şehit Ailesi Kategorisi. hariç)

ilk Dönemsel Artış Tarihi: Konut teslim tarihine göre IDARE ce belirlenecektir.

5) KONUT ALMA HAKKI VE KONUT BELIRLEME KURASI:

1. Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası, noter huzurunda; Banka ve Idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programi daha sonra açıklanacaktır. 2. Kurada konut sayısı kadar asil alıaı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutlari da kura ilebelirlenecektir.

3. Kura sırasında 2+1 konut için 8 adet yedek belirlenecektir.

4. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda kura

çekilişi yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahipleri

kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı

ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama

işlemlerini İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından gerçekleştireceklerdir. 5. Diğer başvuru sahipleri, Idaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir. 6. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralanında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

6) SÖZLEŞME İMZALAMA İŞLEMLERİ VE SÖZLEŞME AŞAMASINDA İBRAZ EDİLECEK BELGELER:

Sözleşme imzalama tarih ve yeri yukarıda belirtilmiştir.

Sözleşme aşamasında ibraz edilecek belgeler:

1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı

yeterlidir. Kayıtlı olmayanlar için

Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde

ikamet ettiğini gösterir belge.

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 10.000 TL olduğunu kanıtlayan gelir

belgeleri, Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayn gelirini kanıtlayan belge (tabi olarak çalıştıklan sosyal güvenlik kurumundan çalıştığına dair alınan

belge ile maaş bordroları vb.)

*Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan

çalışmadığına dair belge *Belge getirmeyenlerin hakları iptal edilecektir. Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir.

7) OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ :

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını

borçları bîtene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykın beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların

konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde odenen peşinat tutarlanı irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarlari masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir."

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası 22 Mart'ta başlıyor!

TOKİ'den İstanbul Ataşehir'e 718 konutluk yeni proje!

TOKİ Konya Güneysınır projesi için düğmeye bastı! Yeni konutlar geliyor!

TOKİ'den Konyalılara müjde! 413 yeni konut geliyor!