19 / 07 / 2024

Ev alırken kredi çekti, mevduat faiziyle konut kredisi ödedi! Mevduat faizi konut kredisini böyle eritti! İşte o hesap..

Ev alırken kredi çekti, mevduat faiziyle konut kredisi ödedi! Mevduat faizi konut kredisini böyle eritti! İşte o hesap..

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla vatandaşlar konut alabilmenin yollarını arıyor. Konut kredisini mevduat faiziyle ödeyen ve üzerine kazanç elde eden mühendis yaptığı o hesabı sosyal medyadan paylaştı. 




Konut kredi faizlerinin yüksek olmasından dolayı konuta erişim gittikçe zorlaşıyor. Vatandaşlar konut alma hayali yaşarken, kredi ile ev alabilmenin yollarını arıyor. Mühendis Beyazyakagiyer, sosyal medya hesabından, mevduat faiziyle çektiği konut kredisini nasıl ödediğini anlattı.

Ev alırken 1,5 milyon lirayı peşin ödemek yerine kredi çekti elindeki parasını ise mevduat faizine yatıran mühendis, ayda 56 bin 219 TL kazanç elde etti.  Çektiği 1,5 milyon liralık konut kredisinin aylık ödemesi ise 46 bin 196 lira olarak açıklayan Mühendis elindeki paranın durduğunu bu parayla hem kredi ödediğini hem de 10 bin lira kazanç elde ettiğini anlattı. İşte Mühendi Beyazyakagiyer'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

BeyazYakaGiyer @beyazyakagiyer

8 ay önce demiştim ki;


 Akbank’ta 1.5 milyon TL’lik 10 yıllık konut kredisinin (2.99%) aylık ödemesi 46.196 ₺

 Akbank’ta 1.5 milyon TL’lik mevduat faizinin (%45) aylık getirisi 56.219₺

Ev alacak bir kişi 1.5 Milyon TL peşin ödemek yerine kredi çekerse ve parasını risksiz yatırım amacıyla mevduata koyarsa cebine 10.000₺ kalacak gözüküyor.
 

Geçen 8 ayda bu işlem kredi kullanan kişiye 80.000 ₺ kazandırdı. Hatta faizin %60+ olduğu o dönem stopajın olmadığı fonları seçenler için çok daha fazlasını getirdiğini söyleyebilirim.

O dönem ev alırken ödeme imkanım varken kredi çekmiştim. Aynı tutarı da değerlendirmeyi seçmiştim. Ben risk alarak borsa ile bu orandan biraz daha fazlasını %66-67 civarında getiri sağladım. Şimdi hem krediyi (+kredi faizini ve ödediğim kadarını düşersem) kapatabiliyorum hem de üstüne iyi bir getiri sağlamış oldum.

Konutta vergi oyunu! Emlakçılar; gayrimenkul, emlak ve arsa işlerinden zengin olmanın yolunu böyle buluyor...

 


Geri Dön